Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Honouring Our Legacy Honouring Our Dreams!

Την βραδιά της 23ης Σεπτεμβρίου θα την θυμούνται για χρόνια άπαντες στον Παναθηναϊκό. Και όχι μόνο στο «πράσινο» στρατόπεδο, μιας και ήταν μια βραδιά με έντονα συναισθήματα, συγκίνηση και στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία της ομάδας.

Η εκδήλωση «Honouring our Legacy» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν… to the point, σχετικά με τον τίτλο. Τόσο οι 5 τιμώμενοι αθλητές, όσο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, το όνομα του οποίου κοσμεί πλέον το κλειστό της Λεωφόρου, δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους, ενώ ο κόσμος ξεδίπλωσε με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αγάπη του για όλες αυτές τις ιστορικές φιγούρες της ομάδας.

Αυτό που θα μείνει περισσότερο απ’ όλα όμως, χαραγμένο στην μνήμη του κόσμου, ήταν τα λόγια του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Συγκίνησαν ακόμα και αυτούς που δύσκολα… λυγίζουν. Ποιος δεν θα «λύγιζε», άλλωστε μπροστά σε αυτά που είπαν.

Δίχως αμφιβολία, μια από τις πιο ιστορικές βραδιές του Παναθηναϊκού, που ένωσε με τον πιο αρμονικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του.

Μέσα σ’όλα έγινε και ένα φιλικό με την Παρτιζάν, το οποίο πέρασε σε… τρίτη μοίρα, μιας και τις εντυπώσεις -πέραν της εκδήλωσης- κέρδισε ο τραυματισμός του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο Έλληνας γκαρντ με το κάταγμα περόνης που έπαθε θα στερήσει από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς την παρουσία του, ενώ πλέον λείπει και ο παίκτης που θα δίνει ανάσες σε Διαμαντίδη και Καλάθη για την θέση του πλέι μέικερ. Όπως είναι φυσικό, μέχρι να επιστρέψει ο «Μπο», ο Μιχάλης Λούντζης αναμένεται να αναβαθμιστεί και καλείται να δείξει -εκ νέου- το ταλέντο του.

Όσο για το φιλικό, κατά διαστήματα οι «πράσινοι» ήταν πάρα πολύ καλοί. Είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, ενώ Πάβλοβιτς και Φελντέιν έδειξαν πως μόνο τυχαίες δεν ήταν οι κινήσεις για την απόκτησή τους. Κούζμιτς και Ραντούλιτσα δεν μπορούν να κριθούν, μιας και βρίσκονται μόλις λίγες ώρες στη χώρα μας, ενώ ο Νικ Καλάθης έδειξε δείγματα του ηγετικού χαρακτήρα του.

Οι στιγμές που εξελίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (23/9) στο ΟΑΚΑ ήταν μοναδικές. Από κάθε άποψη. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν φροντίσει ώστε κάθε τι που γινόταν να είχε χαρακτήρα... ιεροτελεστίας. Κι έτσι έγινε.

Οι Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντίρογκα και Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκαν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την προσφορά τους στον σύλλογο. Δεν έγινε όμως μόνο αυτό. Οι "πράσινοι" ετοίμασαν παρουσιάσεις... από το ΝΒΑ. Με video να παίζουν πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ και τις φλόγες από ειδικά μηχανήματα να κάνουν τη νύχτα μέρα, όλα ήταν μοναδικά.

Όπως για παράδειγμα, η στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέρασε στο παρκέ. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ξεκίνησε την τελευταία του σεζόν με τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους της ομάδας να τον αποθεώνουν για μία ακόμη φορά.

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα δεν έμεινε πολλά χρόνια στους "πράσινους", αλλά το δέσιμό του με τον κόσμο είναι μεγάλο. Απόδειξη -ξανά- η υποδοχή που του επιφύλαξαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Ο "Ντέκι" θυμήθηκε πως είναι να σε αποθεώνει ένα ολόκληρο γήπεδο. Αυτό του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι βρήκε αφορμή να μιλήσει λίγο στα ελληνικά.

Από κοντά κι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο αγαπημένος "Στόικο" των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτός που θα θυμούνται για πάντα, χάρη στην τάπα που έκανε στον Μοντέρο στον τελικό του 1996. Η φάση που έμελλε να χαρίσει στους "πράσινους" τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο. Για να ακολουθήσουν άλλοι πέντε στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Από τους οποίους πέντε, οι τρεις αναφέρουν και το όνομα του Αντώνη Φώτση. Στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και το Βερολίνο, ο "Μπάτμαν" ήταν παρών. Από πιτσιρίκι (βλ. Θεσσαλονίκη) μέχρι... φτασμένος παίκτης (βλ. Βερολίνο). Η διαδρομή που έκανε περιελάμβανε αρκετές ενδιάμεσες στάσεις, αλλά ο τερματισμός (κι η αφετηρία) ήταν πάντα ο ίδιος: ο Παναθηναϊκός. 

Τελευταίος, αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο εμβληματικός αρχηγός του "τριφυλλιού", που πριν μια πενταετία είδε τη φανέλα του (με το Νο4) να αποσύρεται και να βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ΟΑΚΑ. Περαιτέρω συστάσεις δεν χρειάζονται. Ας μιλήσουν οι εικόνες... 





 ☘☘☘Τρίφυλλος Έρεβος...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus