Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Όσα είπε ή δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος (Μέρος Α’).

Χαίρετε κύριοι, ελπίζω να περάσατε όμορφα Χριστούγεννα με τις οικογένειές σας  και επειδή δεν θα γράψω κάτι άλλο μέχρι την Πρωτοχρονιά, σας εύχομαι ο νέος χρόνος πρωτίστως να μην σας στερήσει αγαπημένα πρόσωπα και να σας φέρει ότι επιθυμείτε.

Δυστυχώς τις τελευταίες τρεις ημέρες το site ήταν και είναι εκτός λειτουργίας, μετά από άλλη μία επίθεση «αγάπης» που δέχτηκε από φανατικούς αναγνώστες….. παρόλα αυτά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μέσω facebook προκειμένου να σχολιάσουμε το πρώτο μέρος των δηλώσεων Αλαφούζου.

Επειδή όμως πολλοί φίλοι δεν χρησιμοποιούν τα social media, θα αναλύσουμε σήμερα όλα τα ψέματα…… ουπς θέματα ήθελα να γράψω, που έθιξε ο Πρόεδρος και Μεγαλομέτοχος (μέσω offshore εταιρείας) του Παναθηναϊκού!!!

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο κύριος Αλαφούζος επικεντρώθηκε στο παρασκήνιο-παράγκα, στην διαχείριση του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στον κίνδυνο υποβιβασμού της ομάδας στην Γ’ Εθνική, στην περίπτωση των Τσάκα, Καλτσίδη και στις εξαγγελίες Γιαννακόπουλου περί οικονομικής βοήθειας. 

Παρότι παρουσιάστηκε εντέχνως από τον δημοσιογράφο ως Δον Κιχώτης που παλεύει μόνος ενάντια σε όλους με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέχασε να μας αναφέρει ΠΟΙΟΙ ήταν αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι που τον προσέγγισαν να συνδιαλλαγεί με το σύστημα και να πάρει ψίχουλα για τον Παναθηναϊκό?

Δεν θα έπρεπε να τους κατονομάσει? Να πει βρε αδερφέ…. ..με πλησίασε ο τάδε και ο δείνα και μου είπαν «μη σκαλίζεις τα στημένα και εμείς θα κανονίσουμε να έχεις αυτά τα οφέλη».

Γιατί δεν το έκανε ο ατρόμητος Γιάννης? Κρα κάνει η εισαγγελία να βρει έναν μάρτυρα (ας ζήταγε το ρολόι κάμερα από τον Χαίκάλη)με παρρησία να δηλώσει πως προσεγγίστηκε από την εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να τους στείλει φυλακή. Γιατί δεν το έκανε? Ο δημοσιογράφος δεν έπρεπε να τον ρωτήσει? Ή αν τον ρώτησε και δεν πήρε απάντηση, δεν έπρεπε να το αναφέρει?

Στη συνέχεια και αφού φρόντισε να υποβάλλει τα σέβη του στην συγκυβέρνηση λέγοντας, «Δεν γίνεται να υφιστάμεθα τη φορολογική επιδρομή, χωρίς την οποία βέβαια δεν θα επιβίωνε η χώρα ασχέτως εάν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες άλλες κινήσεις, και μία κατηγορία απατεώνων να είναι υπεράνω του νόμου» ενημέρωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, πως ο ίδιος, η «άμεση στήριξη» και οι φίλαθλοι, έχουν βάλει περισσότερα χρήματα στην ομάδα, από όσα έχει βάλει ο Βαγγέλας στον Ολυμπιακό.

Και άντε να συμφωνήσω πως ο Βαγγέλας βγάζει λεφτά από τον Ολυμπιακό (αφού πρώτα όμως έβαλε 100 για να τον πάρει)…… αλλά εμάς τις μας ενδιαφέρει? Από πότε αρχίσαμε να στεναχωριόμαστε για την οικονομική διαχείριση των απέναντι? Σκέφτεται ο κύριος Αλαφούζος να πραγματοποιήσει το όνειρο του πατέρα του αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό και κάνει αντιπολίτευση στον τρόπο που λειτουργεί ο Μαρινάκης?

Σαν πολύ πρεμούρα δεν έχεις βρε Αλαφούζε για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του? Εκτός αν θεωρείς τόσο επιτυχημένο το μοντέλο της λαϊκής βάσης, που έχεις βάλει σκοπό να πείσεις όλους τους φιλάθλους της Ελλάδας ,να απαιτήσουν την αποχώρηση των οικονομικά εύπορων ιδιοκτητών και να εφαρμοστεί και στις ομάδες τους!!!

Γιατί πως αλλιώς να εκλάβω την δήλωσή σου……. «Βαθιά μέσα μου δεν πιστεύω ότι το μοντέλο της ιδιοκτησίας μπορεί να λειτουργήσει στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να υπάρχει μια φυσιολογική διαδοχή στη διοίκηση και στους μετόχους, ακριβώς για να μην έχουμε προβλήματα της συμβατικής ιδιοκτησίας»…….

………..όταν ο Παναθηναϊκός επί το μοντέλο της ιδιοκτησίας (αυτό που εσένα δεν σου αρέσει) κατάφερε να είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έφτασε σε 2 ημιτελικούς Πρωταθλητριών, να είναι στην 18η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και να έχει βγάλει εκατομμύρια κόσμου στους δρόμους της Ελλάδας μετά το 0-1 στο γήπεδο του Άγιαξ?

Αλλά ξέχασα εσένα σου αρέσει το μοντέλο της λαϊκής βάσης, που η ομάδα τερματίζει 37 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή, κατατάσσεται 6η στην βαθμολογία, δεν αδειοδοτείτε να παίξει Ευρώπη ή όταν βγαίνει καταλήγει τελευταία σε όμιλο με αντίπαλο την Εστορίλ!!! Αυτό όντως ταιριάζει στον Παναθηναϊκό σου……. αλλά δεν ταιριάζει στον δικό μας!!!

Τώρα όσον αφορά την δήλωσή του για το «βάρος» των ευθυνών που ανέλαβε ο Μελισσανίδης, το εκλαμβάνω ως ανέκδοτο…… γιατί ο κύριος Μελισσανίδης εμφανίστηκε στην ΑΕΚ, όταν πλέον δεν είχε καμιά ευθύνη να αναλάβει και σε μια κατηγορία (Γ’ Εθνική) που χρειαζόταν budget μόλις 2-3 εκατομμύρια, ενώ συνέχιζε να έχει μεγάλες χορηγίες και 15-20.000 εισιτήρια.

Αυτό στον Παναθηναϊκό (να πάει Γ’ Εθνική) δεν μπορούσε να γίνει και όχι γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν «μπαταχτσής» (εξάλλου στα χέρια του Αλαφούζου έχει γίνει, όπως έγινε και επαίτης σε κρατικό χρήμα), αλλά γιατί στη θέση που βρέθηκαν οι Δημητρέλος, Μαύρος. κ.α. της ΑΕΚ, θα βρίσκονταν οι φίλοι του και συμβουλάτορές του, Πατέρας και Γόντικας. Για αυτό εξάλλου οι πρώτοι που έσπευσαν να συνδράμουν τον Αλαφούζο και το σχέδιό του, ήταν οι συγκεκριμένοι!!!

Ο Παναθηναϊκός είχε μετόχους που μπορούσαν να ορίσουν διοίκηση (Βγενόπουλο, Πατέρα, Πολέμη, κ.α.), μετά την παραίτηση των μελών του ΔΣ. Είχε επίσης τη λύση του Πρωτοδικείου (ο ΠΑΟΚ είχε 8 χρόνια τέτοια διοίκηση) που οραματιζόταν ο Αντρέας Βενόπουλος έτσι ώστε να τρέχει την ομάδα αλλά να μην έχει νομικές ευθύνες για τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί και είχε και την πρόταση Μαυροκουκουλάκη, να πάρει το management για 4 χρόνια βάζοντας άμεσα 7 εκατομμύρια ευρώ…… ένα ποσό που η Συμμαχία του Αλαφούζου (αν βγάλουμε το δάνειο), έχει βάλει σε τρία χρόνια!!!

Βέβαια αυτό έχει καλλιεργηθεί από την ίδια την διοίκηση, εφαρμόζοντας την πρακτική του «δόγματος του ΣΟΚ»…… σου παρουσιάζουν μια χειρότερη κατάσταση (Γ’ Εθνική), ώστε να ανεχτείς ή ακόμα και να στηρίξεις μια λιγότερη κακή κατάσταση (μείον 37, εξευτελισμούς στην Ευρώπη, Μπούιδες και Μπερίσες).

Το κείμενο είναι ήδη μεγάλο και θα σας κουράσει (αναγνώστες). Θα κάνω λοιπόν μια παύση της ανάλυσης και θα επανέλθω με δεύτερο ή και τρίτο μέρος, όπου θα σχολιάσουμε τα περί Τσάκα, Καλτσίδη, Γιαννακόπουλο, Νταμπίζα, Απήλιον, Offshore, κ.λ.π..

ΥΓ. Καλές οι μεταγραφές των Καλτσά, Ταυλαρίδη. Όταν έχεις δει επί Αλαφούζου Φορναρόλι, Βελάσκες, Πίντο, Εσπάρθα, Κάϊπερ, Καζιγιάμα, Μπούι, Μπερίσα…… κάνεις το σταυρό σου που έκλεισες τους δύο συγκεκριμένους!!!

Ο Καλτσάς έρχεται ως ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ ο Ταυλαρίδης αφού χάρισε χρήματα στον Ατρόμητο και ζήτησε να μεταγραφεί, δεν πρέπει να κόστισε πάνω από 40.000 ευρώ (είναι και 34 χρονών).

Αλέξανδρος

 copyright 2104 ©>>>www.greenmood.gr

Το κείμενο ανήκει στο site Greenmood και είναι μεγάλη μας χαρά που το φιλοξενούμε στο blog μας γιατί είναι χαρά μας να φιλοξενουμε φωνές που έχουν Παναθηναϊκό κύρος!

5 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ τους διαχειριστές του blog, που έδωσαν έστω και προσωρινή στέγη στις απόψεις μου, μέχρι να αποκατασταθεί το Greenmood. Καλή Πρωτοχρονιά σε εσάς και στους αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν ακομα ελεύθερες και ανεξάρτητες Παναθηναικες φωνές. Μου δίνουν ελπίδα οτι μπορει κατι να αλλάξει, προς το καλύτερο, για την Παναθα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε ολους μάγκες! να είστε καλά! καλη Πρωτοχρονια να έχετε για εσάς και οσους αγαπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Ενημερωνε συχνα ποτε θα επανελθεις.
    2) Περιμενω την συνεχεια του αρθρου. Θα χεις πολλα να πεις. Μου κανε εντυπωση παντως που δεν δημοσιευτηκε η συνεντευξη σε αλλα σαιτ.
    3) Τι ακριβως εγινε; δεν καταλαβα αυτο που σου παν στο email. Μαλλον οι υπαλληλοι ξεκινησαν εκτος απο λεκτικο και ηλεκτρονικο πολεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus