Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Όσα είπε ή δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος (Μέρος Γ’).


Καλημέρα κύριοι, τρίτο και τελευταίο μέρος της ανάλυσης όσων είπε ή δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στο sdna.gr. Και αυτό το κείμενο θα δημοσιευτεί προσωρινά σε κάποιο από τα φιλικά blogs που φιλοξενούν τις απόψεις μου, αφού το Greenmood είναι ακόμη εκτός αέρα. 

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου ξεκινά με το γνωστό παπατζηλίκι της Γ’ Εθνικής, αυτό που έχει αναγκάσει συναισθηματικά αρκετό κόσμο του Παναθηναϊκού να του δίνει άφεση αμαρτιών, για τις δύο τραγικές αγωνιστικά χρονιές, για τη αδιαφάνεια στην διαχείριση των εσόδων της ομάδας και την διατήρηση των χρεών παρά την μνημονιακή πολιτική!!!

Όσο θα λέει αυτός και οι κολαούζοι το παραμύθι της Γ’ Εθνικής, θα συνεχίζω και εγώ να φωνάζω πως ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ πρόκειται να πήγαινε στη Γ’ Εθνική, γιατί είχε τις λύσεις τόσο της δημιουργίας διοίκησης Πρωτοδικείου, όσο και της πρότασης Μαυροκουκουλάκη (αφού πρώτα αρνήθηκε ο σωτήρας Βγενόπουλος να σχηματίσει διοίκηση ως δεύτερος τη τάξη μέτοχος). 

Μάλιστα με μια διοίκηση Πρωτοδικείου θα είχαμε παγώσει τα χρέη, οι παίκτες θα έλυναν αναίμακτα οικονομικά τα συμβόλαιά τους  (αφού απέναντί τους δεν θα είχαν έναν καναλάρχη που το παίζει κακομοίρης, αλλά κάποιους παλαίμαχους και φιλάθλους), θα αναζητούσαμε τους υπεύθυνους για τα χρέη με σκοπό να τα αποπληρώσουν και ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση θα ήταν πιο κοντά στην ομάδα.  

Οπότε για ποια καταστροφή μιλάει ο κύριος Αλαφούζος? Καταστροφή είναι αυτό που συντελείται επί των ημερών του στον Παναθηναϊκό…… που έχει φέρει την ομάδα στο σημείο να έχει budget εφάμιλλο των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου….. με αποτέλεσμα από Πρέσβης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την μία χρονιά να μην αγωνιστεί καν στην Ευρώπη, ενώ τις δύο που συμμετείχε να γίνετε η χαρά του κάθε χωριού (Μάριμπορ, Εστορίλ), κατρακυλώντας στην ειδική βαθμολογία της UEFA κάτι που θα το πληρώνει με κακές κληρώσεις για τα επόμενα 5 χρόνια!!! 

Προβληματίστηκε ο Σωτήρας, γιατί περίμενε 40-50.000 Παναθηναϊκούς να του δίνουν 300 ευρώ το χρόνο και κατέληξε να έχει μόλις 8.000 που του δίνουν από 50 ευρώ. Και ρωτάω εγώ, σε ποιον να τα δώσουν? Σε αυτόν που έχει κάνει εγκαίνια πριν δύο χρόνια στο «Γ. Καλαφάτης» και μέχρι και σήμερα έχει το ξεδιάντροπο θράσος να λέει πως για φορολογικούς λόγους, δεν έχει γίνει η μεταβίβαση?

Και αλήθεια αν δεν έβγαζε το Greenmood τον ισολογισμό του Απήλιον που υπογράφει ο Τσακίρης θα το έλεγε ποτέ? Όχι φίλοι μου δεν θα το έλεγε, όπως δεν το είπε μέχρι σήμερα κανένας κολαούζος δημοσιογράφος κατ εντολή του, παρότι το ήξεραν όλοι!!!

Μάλιστα για το συγκεκριμένο προπονητικό, που τόσο είχε εκθειάσει φεύγοντας από την Παιανία με το αμίμητο «έχει ψύξη στο πάτωμα», είπε ο ίδιος πως είναι λόγος ταλαιπωρίας για τις Ακαδημίες (αυτές που υποτίθεται πρέπει να στηριχτεί ο Παναθηναϊκός) και πως του λείπουν δύο γήπεδα……. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει τα κοντέινερ,  πως δεν γίνεται προπόνηση όταν έχει αέρα ή πως πλημυρίζει όταν βρέχει….. αυτά σας τα έχουμε πει εμείς εδώ στο Greenmood, αλλά μας κατηγορούσαν πως τα λέμε επειδή θέλαμε να μείνουμε στην Παιανία, λες και η Παιανία είναι δική μας.  

Σε ερώτηση για τον υπερβολικά μεγάλο δανεισμό του Παναθηναϊκού, χωρίς μάλιστα να μειώνονται τα χρέη, είπε το αμίμητο….. «Δεν είναι κακό να προεξοφλείς έσοδα μεταγενέστερων χρόνων, όλοι το κάνουν»…… Καταλάβατε κύριοι? 

Αν υποθέσουμε πως βρεθεί ένας άνθρωπος να θελήσει να πάρει την ομάδα, όχι μόνο θα πρέπει να αναλάβει τα χρέη, όχι μόνο θα πρέπει να συμπληρώσει το ρόστερ κατά τα 2/3 προκειμένου να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική,  αλλά θα πρέπει να ξεχάσει τι πάει να πει έσοδα από χορηγίες-τηλεοπτικά για τα πρώτα τουλάχιστον δύο χρόνια, μιας και ο κύριος Αλαφούζος τα έχει προεισπράξει, προκειμένου να έχει την ομάδα επί τρία χρόνια με budget 5 εκατομμυρίων και μισθών στελεχών και ΔΣ, με 1,7 εκατομμύρια ευρώ!!!

Αλλά δεν ανησυχώ, αν βρεθεί κάποιος να θελήσει να πάρει την ομάδα θα του δώσει προίκα τον Νικό Πατέρα και θα τον δελεάσει…… που ναι μεν δεν βοηθάει οικονομικά, παρότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα χρέη, αλλά  δίνει χρήσιμες συμβουλές για αυτό η ομάδα έχει απογειωθεί αγωνιστικά (100η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA) και διοικητικά (τρέμει το παρασκήνιο και διαφημίζονται μέσω χορηγιών εταιρείες κολοσσοί). 

Τώρα όσον αφορά τις κρίσεις του για την δουλειά των Αναστασίου-Νταμπίζα, τις δικαιολογίες για την εξευτελιστική πορεία στην Ευρώπη (διασύραμε τη Μίντιλαν είπε ο άνθρωπος), τις μεταγραφές τύπου Μπούρμπου, δεν χρειάζεται να αναλύσω κάτι….. άλλωστε δεν μπορώ, καθότι με έπιασε το στομάχι μου από τα γέλια!!! 

Κλείνω αναφερόμενος στο ανέκδοτο που είπε περί εκμηδένισης του χρέους σε δύο χρόνια, με την προϋπόθεση πως θα συμμετάσχουμε στο Europa League….. Αλήθεια κύριε Αλαφούζε, με τα 2 εκατομμύρια του Europa όπως πήραμε φέτος, θα εξοφλήσουμε? 

Γιατί παραπάνω δεν πρόκειται να πάρουμε, μιας και οι επιλογές σας όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα είναι αντίστοιχες του φετινού καλοκαιριού….. Μπούιδες και Μπερίσες, που υποχρεώνατε εφημερίδες και δημοσιογράφους να τους παρουσιάζουν ως τους νέους Ζλάταν!!!! 

Στο έγκλημα που διαπράττεται στον Παναθηναϊκό δεν θα βρείτε συνενόχους. Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι θα συμμετέχουν στην παρωδία που δημιουργήσατε με σκοπό να αρμέγετε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που καλείται να πληρώσει χρέη άλλων. 

Η στάση σας κυρίως στο γηπεδικό, έχει αφαιρέσει το δικαίωμα στον κόσμο να οραματίζεται έναν μεγάλο και πανίσχυρο αγωνιστικά και οικονομικά Παναθηναϊκό…… και ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι γνωστό από χρόνια (που να ξέρετε εσείς τι γινόταν, τρέχατε να δώσετε πριμ στον Σάββα μαζί με τον μπαμπά) πως γυρίζει την πλάτη σε έναν μικρό Παναθηναϊκό.

Στο τέλος θα μείνετε μόνος με τους υπαλλήλους σας……. Εσείς να βρίσκετε κάνα χορηγό για το κανάλι και οι υπάλληλοι έναν μισθό ενοχής!!! 

Το παραμύθι σας καταρρέει, γιατί ο κόσμος της ομάδας του Παναθηναϊκού δεν αποτελείται από πρόβατα, έχει σωστή κρίση και αξιοπρέπεια, που δεν σας επιτρέπει να τον δουλεύετε…… η εξαγορά κάθε πράσινου δημοσιογράφου προκειμένου να καλύπτουν την καταστροφή, θα πάει χαμένη!!! 

ΥΓ. Μπορεί να μας καρδιοχτύπησε εχτές ο Εξάστερος, αλλά στο τέλος επικράτησαν η αξία του Ιβάνοβιτς, η ηγετική φυσιογνωμία του Διαμαντίδη, η εκτελεστική δεινότητα του Σλότερ……. Και ο νόμος του ΟΑΚΑ!!!

Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτοχρονιά!!!

Αλέξανδρος


copyright 2104 ©>>>www.greenmood.gr

Το κείμενο ανήκει στο site Greenmood και είναι μεγάλη μας χαρά που το φιλοξενούμε στο blog μας γιατί είναι χαρά μας να φιλοξενουμε φωνές που έχουν Παναθηναϊκό κύρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus