Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ευτυχώς υπήρχε ο Άγιος Τρίποντος Μπλούμς!

Ο Παναθηναϊκός, αν και τα βρήκε «σκούρα» από τον μαχητικό Κόροιβο που πάλεψε ως το τελευταίο λεπτό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 59-72 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική της Α1 και να συνεχίσει το αήττητο σερί του.

Πρωταγωνιστές για τους «πράσινους» οι Γιάνις Μπλουμς και Τζούλιαν Ράιτ με 16 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τον Κόροιβο «έλαμψε» ο Ντάριους Γκάρετ με 25 πόντους.

 Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν αξιόλογο θέαμα, καθώς έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους  και ο ρυθμός ήταν υποτονικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός πως έχασε μόλις στο πρώτο λεπτό τον Μαυροκεφαλίδη με πρόβλημα στον προσαγωγό, με ένα σερί επτά πόντων, έκανε το 2-7 στο τρίτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση αλλά κατάφεραν στο τέλος της περιόδου να μειώσουν σε 10-17.

Στην δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια βελτίωσης και σε συνδυασμό με την επιθετική αδράνεια του Κοροίβου, κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά και στο 13ο λεπτό προηγήθηκαν με 10-23, μετά από σερί έξι πόντων. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε στόχο από την γραμμή των τριών πόντων και συνέχισε να αυξάνει την διαφορά, καθώς ο Κόροιβος δεν μπορούσε να απαντήσει και στο 16ο λεπτό προηγείτο με 17-37. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου ωστόσο, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ορισμένα αμυντικά λάθη των «πρασίνων» και να βρουν σκορ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψουν την διαφορά, η οποία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε φτάσει στο +18 (23-41) υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και ο Κόροιβος μπήκε στο παρκέ με περισσότερη ενέργεια, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν έχασαν το προβάδισμα και κατάφερναν να διατηρούν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κόροιβος όμως συνέχισε την αντεπίθεσή του,  εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση του Παναθηναϊκού και με σταθερά καλή απόδοση, κατάφερε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να μειώσει σε 42-51, με επιμέρους σκορ 19-10 και να δυσκολέψει τους «πράσινους».

Στην τελευταία περίοδο το ματς εξελίχθηκε σε αναμέτρηση για γερά νεύρα… Ο Κόροιβος συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έμοιαζαν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνεται συνεχώς χάρη στον εκρηκτικό Ντάριους Γκάρετ και σημαντικά καλάθια του Σάσα Βασίλιεβιτς. Στο 36ο λεπτό μάλιστα, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 53-59 αλλά ο Παναθηναϊκός, με καθοριστικά καλάθια των Γιάνκοβιτς και Μπλουμς στο τελευταίο τρίλεπτο, κατάφερε να επανέλθει και τελικά να σφραγίσει τη νίκη με 59-72.

Δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72

Κόροιβος (Μαρκόπουλος):  Μάτζετ 11 (1), Λόουερι 11 (1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25 (6ρ), Ρούμπιο 4 (7ρ), Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης, Βαρδακαστάνης

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11 (2τρ, 4ασ), Φώτσης 11 (3), Παππάς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1τρ, 8ας), Γκιστ 7 (10ρ), Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12 (9ρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus