Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Περνά στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας οριστικά ως τρίτος από τον όμιλο του...


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης (11/12) δεύτερη σερί ήττα στους ομίλους της Ευρωλίγκας, ωστόσο σαφέστατα αυτή στο PalaDesio ήταν η πιο... ανώδυνη.

Ο Εξάστερος, παρά τα πολλά λάθη κατάφερε να παλέψει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη αλλά αυτή δεν ήρθε και η Μιλάνο επικράτησε με 66-64 για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αφού νωρίτερα είχε πάρει την πρόκριση στο Τοπ-16 χάρη στην ήττα της Τουρόφ.

Οριστικά τρίτος λοιπόν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος απέναντι στη Μιλάνο είχε την υποστήριξη 100 φιλάθλων του. Το «παρών» στο PalaDesio έδωσε και ο Σπάικ Λι, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισε με τους παίκτες της Μιλάνο τη νίκη τους επι του Παναθηναϊκού κι αφού νωρίτερα (39:59) ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 0/2 βολές  (στη δεύτερη αστόχησε επίτηδες).

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και δεν παρουσίαζαν αξιόλογο θέαμα. 

Η Μιλάνο είχε αποφασίσει να παίξει σκληρό μπάσκετ και πίεζε ασφυκτικά τους «πράσινους» οι οποίοι υπέπιπταν σε αρκετά λάθη που επέτρεψαν στην ιταλική ομάδα να πάρει το προβάδισμα. Με δύο τρίποντα του Χάκετ έκαναν το 11-6 στο 7ο λεπτό ενώ στο τέλος της περιόδου προηγούνταν με 18-11.

Ένα απρόοπτο οδήγησε στην διακοπή του αγώνα στο 9ο λεπτό, καθώς ένα κομμάτι του παρκέ από την πλευρά που έκανε επίθεση ο Παναθηναϊκός, έσπασε και χρειάστηκε να μπουν τεχνικοί για να το επιδιορθώσουν.
  
Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό φάνηκε αρχικά να αλλάζει καθώς με δύο διαδοχικά τρίποντα του Γιάνις Μπλους, ο Παναθηναϊκός με ένα μικρό σερί έξι πόντων μείωσε σε 18-17 και έμοιαζε να βρίσκει ρυθμό. Τα πολλά λάθη όμως από την πλευρά των «πρασίνων» και η συνεχιζόμενη αστοχία, δεν βοηθούσαν την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να απειλήσει περισσότερο την Μιλάνο, η οποία παρέμενε σταθερά μπροστά στο σκορ, ενώ με δύο γρήγορα καλάθια από τους Χάκετ και Κλέιζα, ανέβασε την διαφορά στο +9 (30-21) στο 18ο λεπτό. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε μειώσει σε 32-28.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, καθώς οι «μάχες» σώμα με σώμα παρέμειναν σκληρές και το ματς ήταν εμφανές πως θα εξελισσόταν σε «θρίλερ». Ο Παναθηναϊκός με ένα μικρό σερί πέντε πόντων, προηγήθηκε στο 12’ με 32-33 και από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Η Μιλάνο με δύο διαδοχικά τρίποντα κατάφερε να προηγηθεί με 44-38 στο 25’ αλλά οι «πράσινοι» είχαν έτοιμες απαντήσεις  και στο 28’ ξαναπέρασαν μπροστά στο σκορ με 45-46. Το ματς έγινε πραγματικό «ντέρμπι» καθώς το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει την Μιλάνο μόλις στο +1 (52-51), παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε υπερδιπλάσια λάθη από τους γηπεδούχους (6 έναντι 17!).

Στην τελευταία περίοδο το «θρίλερ» συνεχίστηκε καθώς στα πρώτα λεπτά του τέταρου δεκαλέπτου οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους «πράσινους» να βρίσκουν σκορ από την γραμμή των τριών πόντων και να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής. Η Μιλάνο όμως, εκμεταλλευόμενη τους γρήγορους αιφνιδιασμούς κατάφερε να προηγηθεί με 62-56 στο 37’ βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Εκεί όμως ανέλαβε δράση ξανά ο Γιάνις Μπλουμς και με δύο τρίποντα μείωσε εκ νέου σε 65-62 στο 38’για την ελληνική ομάδα και το ματς πήρε ξανά «φωτιά»! Η Μιλάνο κατάφερε 1.3’’ για το τέλος να προηγείται με 66-64, ο Παναθηναϊκός στην επαναφορά κέρδισε το φάουλ, αλλά ο Διαμαντίδης δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση και η Μιλάνο πήρε τελικά τη νίκη.


Ο Παναθηναϊκός πάντως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μια βολή στο τέλος θα μπορούσε να είχε αλλάξει την έκβαση του αγώνα. Ο Εϊ Τζέι Σλότερ ήταν πολύ καλός, ο Γιάνις Μπλουμς έκανε αυτό που έπρεπε βάζοντας τα σουτ από την περιφέρεια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλουραλισμό. Οι Τζούλιαν Ράιτ και Τζέιμς Γκιστ έχασαν εύκολα καλάθια και το «τριφύλλι» δεν πήρε πολλά από τους περιφερειακούς του. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε όταν πλησίαζε τη Μιλάνο, να έχει μεγαλύτερη επιμονή στις επιθέσεις του. Εκεί θα τους έπιανε… τρεμούλο, ενώ έπρεπε να κάνει καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές της τέταρτης περιόδου.  Αν ο Διαμαντίδης ξεκουραζόταν σε αυτό το σημείο, θα είχε περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια…
 
Να σημειώσουμε τέλος πως για τον Παναθηναϊκό απομένει ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (19/12) που θα είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 32-28, 52-51, 66-64

ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Ράγκλαντ 7 (1), Μπρουκς 6, Τζεντίλε 9, Τσερέλα 2, Μέλι 4 (1), Μίτσαμ, Κλέιζα 2, Τζέιμς 4, Χάκετ 21 (3), Σάμιουελς 8 (1), Μος 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 17 (3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 8, Μπατίστα 4, Μπλους 13 (4), Ράιτ 2.


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus