Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός, έκανε δύσκολη την ζωή του αλλά ο Μπέργκ ήταν εκεί!

Την τρίτη νίκη στη σειρά για το πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Βέροια. Οι «τριφυλλοφόροι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και φρόντισαν να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με τους οποίους προσπέρασαν τους Ημαθιώτες.

Ο Μάρκους Μπεργκ έδειξε για άλλη μία φορά πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, ο Κλωναρίδης είχε πολύ καλή απόδοση όντας δραστήριος, ενώ ανεβασμένοι ήταν και οι Πράνιτς και Μπούι. Αμυντικά δεν απειλήθηκαν οι γηπεδούχοι, αλλά δεν μπορεί να μην προβληματίσει το γεγονός ότι δέχτηκαν ξανά γκολ στη λεωφόρο και μάλιστα από πλάγιο.

Από την άλλη η Βέροια προέβαλε αντίσταση στον βαθμό που μπορούσε αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 25'. Δεν ήταν εύκολο να κάνει φάσεις, όμως, το πρόβλημα ήταν η αμυντική της συμπεριφορά. Έπαιξε χωρίς λόγο με την τετράδα της άμυνάς της τόσο ψηλά και αυτό της κόστισε.

Κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Η Βέροια έπαιζε με την άμυνα ψηλά και αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήταν στο 18' με τον Μπούι να τροφοδοτεί τον Μπεργκ κι εκεινος να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Ο Σουηδός δημιουργούσε προβλήματα με την κίνησή του και στο 25' ανάγκασε τον Μαλόν να τον ανατρέψει και να αποβληθεί. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 1-0.

Οι «
τριφυλλοφόροι» προσπάθησαν στη συνέχεια να παίξουν γρήγορα για να βρουν χώρους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Απόρροια αυτού να μην κάνουν επί της ουσίας άλλες φάσεις. Ωστόσο, δεν δέχτηκαν κιόλας με εξαίρεση μία καλή στιγμή του Ντουμίτρου στο 38', όταν ο φορ της Βέροιας πετάχτηκε προ του Τριανταφυλλόπουλου αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Μόλις στο 47' ο Πράνιτς έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Κλωναρίδης έκανε τη μισή δουλειά και ο Μπεργκ με ψύχραιμο πλασέ διομόρφωσε το 2-0. Έτσι απέκτησε σκορ ασφαλείας και επιχείρησε να παίξει αναλόγως στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε το πόδι από το γκάζι και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκανε άλλη φάση. Αντιθέτως, η Βέροια των 10 παικτών βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 2-1 στο 68' με σκόρερ τον Καλτσά.

Το συγκεκριμένο γκολ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι έγιναν διστακτικοί, ενώ οι φιλοξενούμενοι σταδιακά προσπαθούσαν να ανεβούν ολοένα και περισσότερο. Έτσι, όμως, έδωσαν χώρους τους οποίους ήθελε αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Επί της ουσίας μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χάθηκαν μόνο άλλες δύο ευκαιρίες, αμφότερες ήταν για τους «πράσινους» με τους Κλωναρίδη και Καρέλη. Η Βέροια δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και έτσι δεν απέφυγε την ήττα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (62' Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ (85' Δώνης)

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοιτς, Καλί, Μπατιόν, Ραούλ Μπράβο, Μαλόν, Μπαλάφας, Γεωργιάδης (39' Βάσκεθ), Καλτσάς (77' Εσπάρθα), Ντουμίτρου (62' Μπαργκάν), Μπεν


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus