Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στα κρίσιμα μάτς μάλλον δεν μπορούνε...τα παιδιά του Γιάννη "πλήρη" Αναστασίου...

Το κίνητρο για τον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλο όμως οι «πράσινοι» έχασαν χρυσή ευκαιρία να αναρριχηθούν στη 2η και να βρεθούν σε θέση βολής από τον πρωτοπόρο παοκ.

Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε καθώς οι τριφυλλοφόροι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.  Ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει την ομάδα ικανοποιημένη, καθώς έχασε μία  super ευκαιρία για να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός.
 
Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στην Τρίπολη καθώς η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε δοκάρι και πολλές κλασικές ευκαιρίες, με τον Λουκ Στιλ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να κατεβάζει τα ρολά.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας πάντως φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ του Σανκαρέ στο 36’, με το οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν στο τέρμα του Λαγού έξι λεπτά νωρίτερα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω από τον ολυμπιακό με 23 βαθμούς κι ο Αστέρας έπιασε στην 4η θέση τη Βέροια με 21 βαθμούς.

Αν και στο α’ ημίχρονο η κατοχή ήταν μοιρασμένη το αποτέλεσμα (1-1) ήταν μαγική εικόνα. Κι αυτό καθώς το διάστημα που οι Αρκάδες είχαν την μπάλα στα πόδια του ήταν πολύ πιο επιθετικοί χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες ελέω Στιλ. 

Αντίθετα οι «πράσινοι» ήταν αποτελεσματικοί και μετέτρεψαν σε γκολ τη μία από τις δύο καλές τους στιγμές. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Αστέρα χάθηκε στο 8’ καθώς το σουτ του Μάσα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στιλ, που στη συνέχεια έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις. Αρχικά στο 14’ όταν ο Γιαννιώτας ντρίπλαρε ωραία τον Νάνο μέσα στην περιοχή και σούταρε από κοντά αναγκάζοντας τον Άγγλο σε σωτήρια απόκρουση. Η τρίτη κλασική καταγράφηκε στο 20’  όταν μετά από κάθετη του Τσοκάνη ο Πάρα βρέθηκε τετ α τετ, πέφτοντας όμως κι αυτός στον Στιλ.

Το ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε  μία καλή στιγμή στο 12’ με άστοχο σουτ του Πέτριτς, ενώ στο 21’ διαμαρτυρήθηκε δίκαια για λανθασμένη απόφαση του βοηθού που έκοψε τετ α τετ του Μπεργκ. Παρότι όμως δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν χάρη σε ωραία ανάπτυξή τους από δεξιά με τον Ζέκα. Ο Πορτογάλος σέντραρε και ο ξεχασμένος Λαγός από το δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με το κεφάλι στο 30’. Οι γηπεδούχοι είχαν άμεση αντίδραση και αφού προειδοποίησαν στο 35’ με τον Γιαννιώτα, έφτασαν στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα. Ο Λούι σέντραρε και ο Σανκαρέ, που νίκησε τους πάντες στον αέρα, τρύπησε με κεφαλιά τα χέρια του Στιλ, που έκανε  λάθος εκτίμηση και φέρει ευθύνη για το γκολ. Ο Άγγλος όμως πρόσθεσε δύο ακόμα δύσκολες επεμβάσεις στο ενεργητικό του όταν στο 45’ είπε «όχι» σε δυνατά σουτ των Φερνάντες και Τσοκάνη.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα ήταν ανάλογη με τη διαφορά πως οι «πράσινοι» είχαν κυρίως την πρωτοβουλία. Ο αστέρας είχε πάλι τις περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Αν και ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει καλύτερα το συγκρότημα του Βεργέτη ήταν αυτό που απείλησε πρώτο. Ο Γιαννιώτας, που ταλαιπώρησε πολύ τους αμυντικούς αλλά ήταν αναποτελεσματικός ,στο 52’ σημάδεψε μόλις άουτ και στο 58’ ήταν η σειρά του Φερνάντες να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Αμφότερες οι ευκαιρίες ήταν αποτέλεσμα ταχύτατων αντεπιθέσεων που βρήκε ανοργάνωτους τους «πράσινους. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε ένα λεπτό αργότερα με την σημαντικότερη ευκαιρία του στο β’ μέρος.

Ο Μπεργκ βρήκε ωραία τον Πέτριτς που σούταρε υπό πίεση από το ύψος της περιοχής για να αποκρούσει ο Κοσίσκι. Ο Βεργέτης έδειξε πως θέλει το ματς ενισχύοντας την επιθετική του γραμμή με Μπαντιμπαγκά-Μπαράλες, ενώ την ίδια ώρα ο Αναστασίου αναζήτησε καλύτερη κυκλοφορία φρεσκάροντας τη μεσαία του γραμμή με Μπαϊράμι-Μπούι. Η εικόνα δεν άλλαξε και ο Αστέρας έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ στο 71’. Ο Στιλ όμως δεν σκόπευε να επιτρέψει στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά και ο Γκόιαν είδε τον Άγγλο να αποκρούει την κοντινή του προβολή. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη ευκαιρία καθώς στα τελευταία λεπτά μία προσπάθεια του Μάσα και μία του Νάνο που δεν επηρέασαν το τελικό 1-1 στην Τρίπολη.

Κίτρινες: 32’ Σανκαρέ, 57’ Γκόιαν – 81’  Σίλντενφελντ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (64’ Μπαντιμπαγκά), Πάρα (70’ Μπαράλες), Φερνάντες (79’ Παντελιάδης), Μάσα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (69’ Μπούι), Λαγό, Ζέκα, Ατζαγκούν (55’ Μπαϊράμι), Πέτριτς (75’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus