Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Με γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη 42’’ πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός νίκησε 11-10 τον Εθνικό στο Ιλίσιο και εδραιώθηκε στη 2η θέση!

Ο Παναθηναϊκός είναι «non stop» στις νίκες και μετά από το «τρίποντο» επί της Βουλιαγμένης, κέρδισε στο γκολ (11-10) και τον «αυτοκράτορα» Εθνικό. Ηταν ένα ματς ντέρμπι, με όλη τη σημασία του κι οι φιλοξενούμενοι την… πάτησαν στο 4/12 παίκτη λιγότερο.

Ματσάρα στο Ιλίσιο κολυμβητήριο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Πειραιά με το Τριφύλλι να παίρνει σπουδαία νίκη με 11-10 και να μένει μόνο του στη 2η θέση της βαθμολογίας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του και κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο του Τριφυλλιού που βρέθηκε στο Ιλίσιο.

Ο Εθνικός αιφνιαδίασε και ξεκίνησε με 4-1 (το πρώτο οκτάλεπτο έληξε 4-2 υπέρ των φιλοξενουμένων). Άμεση αντίδραση των γηπεδούχων που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στοχέυοντας αρκετές φορές την κλειστή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα και ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο αγώνας συνεχίστηκε με απόλυτη ισορροπία στις δυο ομάδες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που σημειώθηκε μια σπάνια φάση με τον περιφερειακό του Εθνικού να σκοράρει από τα 25 μέτρα με δυνατό σουτ. 

Ο Εθνικός ξαναπέρασε μπροστά με 9-8 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά οι "πράσινοι" στη συνέχεια ισοφάρισαν και προηγήθηκαν 10-9 (με τον Θεοδωρόπουλο 2.55 πριν από το φινάλε). Ο Βουλγαράκης ισοφάρισε για τον Εθνικό, 1.30 πριν από το τέλος, ενώ ο Γιώργος Αφρουδάκης πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους πράσινους στα 42 δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα της λήξης.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Κώστας Λούδης τόνισε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι, καθώς είχαμε τους Κομάντινα, Σαρτζετάκη τραυματίες και τους αμυντικούς μας φορτωμένους με ποινές, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. 

Θέλαμε τη νίκη το παλέψαμε και τα καταφέραμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, αν και δεν ήμασταν καλή στην άμυνα που είναι το δυνατό μας σημείο φέτος. Μένω όμως στην ψυχή που δείξανε τα παιδιά, μέχρι το τέλος και νομίζω πως εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι και πήραμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. 

Πλέον αποκτά αξία και η επικράτηση κόντρα στην Βουλιαγμένη. Στόχος του Παναθηναϊκού, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, είναι το 10 στα 10, που πολλοί θεωρούν ότι είναι υπερβολή, αλλά εγώ ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, όμως έπονται δυνατά παιχνίδια. Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο αήττητοι".
 
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-2, 2-3, 3-1.

Οι σκόρερ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κουρλιάφτης 3, Θεοδωρόπουλος 2, Δερμιτζάκης 2, Αφρουδάκης 2, Παπαδόγκωνας 1, Καλογεράκος 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζηκυριακάκης 4, Κιουτσιαλής 1, Βουλγαράκης 1, Καρούντζος 1, Κόχειλας 1, Μπεριστιάνος 1, Αργυρόπουλος 1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus