Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Όσα είπε ή δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος (Μέρος Β’).

Καλησπέρα κύριοι, επανέρχομαι στην ανάλυση όσων είπε και δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, ξεκινώντας από την κρίση του για τις περιπτώσεις των φερόμενων επενδυτών, οι οποίες ακόμα και μετά την συνέντευξή του, αφήνουν ερωτηματικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Για τον Τσάκα εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί πως ήταν δάκτυλος Μαρινάκη, με σκοπό τον έλεγχο ή και την διάλυση του Παναθηναϊκού. Βέβαια όλο εκείνο το διάστημα και για τα δύο μετέπειτα χρόνια, βόλευε τον ίδιο και τους συμβούλους του, να αιωρείται στην παναθηναϊκή οικογένεια, πως είναι βαλτός από τον Βαρδινογιάννη. Έτσι εξυπηρετούνταν τα σχέδιά τους, για αποβαρδιγιαννοποίηση…… έτσι και έκαναν.

Αν συνδυάσει κανείς τις συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, που αναφέρονται στην τοποθέτηση αχυράνθρωπου στην ΑΕΚ για λογαριασμό του Μαρινάκη, εύκολα μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα που κατέληξε και ο Αλαφούζος……. αλλά αν έχει την μαρτυρία ανθρώπων του Φαϊζάλ, πως ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του ο οικονομικός έλεγχος που διενέργησε ο Τσάκας, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα πως απλά ο Μαρινάκης εξαγοράζοντας τον Τσάκα, απέτρεψε τον επενδυτή να μπει στον Παναθηναϊκό. 

Αυτή είναι η δική μου άποψη….. ο Φαιζάλ ήταν υπαρκτό πρόσωπο και μέλος της Βασιλικής οικογένειας, με κάποιο τρόπο πείστηκε από τον Τσάκα να καταθέσει πρόταση για τον Παναθηναϊκό ορίζοντάς τον εκπρόσωπο, ήρθε στην Αθήνα, πέρασε ΕΕΑ, έκανε δημόσια την πρότασή του και περίμενε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου για να επενδύσει. Ο οικονομικός έλεγχος δεν του παραδόθηκε ποτέ ή του παραδόθηκε αρκετά φουσκωμένος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. 

Οι άνθρωποι που είχαν πειστεί και θα μετείχαν στο ΔΣ της ΠΑΕ δεν ήταν τυχαίοι και δεν είχαν πειστεί από τον Τσάκα, αλλά από την ταυτότητα του επενδυτή…… ο Παναθηναϊκός έχασε τότε μια ευκαιρία, λόγω της αλλεργίας του Αλαφούζου στους Πρίγκιπες. Αν ήθελε πραγματικά να βρεθεί λύση στην ομάδα, θα είχε βρει και τον τρόπο να παραμερίσει τον Τσάκα και να μιλήσει απευθείας με το μέλος της Βασιλικής οικογένειας. 

Οι αστειότητες που έλεγε προσωπικά σε μένα ο Αλαφούζος «έχω βάλει ανθρώπους της Deloitte και τον ψάχνουν στην Σ.Α. προκειμένου να μιλήσουμε απευθείας» δεν πείθουν κανέναν, από την ώρα που στις 12/12/2012 ο Φαϊζάλ ήταν στην Αθήνα και όχι μόνο δεν προσπάθησε να τον δει, αλλά με προσβλητικές ανακοινώσεις τον οδηγούσε σε αποχώρηση.

Το ότι δεν ήθελε να βρεθεί λύση, αποδεικνύεται και στις συζητήσεις που έκανε με τον Φιλάρετο Καλτσίδη. Μπορεί σήμερα να λέει πως ο Καλτσίδης δεν ΕΠΑΝΗΛΘΕ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν του άφησε τα περιθώρια να επανέλθει. Άνθρωποι του μεγέθους και τους κύρους Καλτσίδη, δεν παρακαλάνε για να δώσουν τα λεφτά τους…… κάνουν μια πρόταση και αν δεν την αποδεχτείς σε αφήνουν να ζήσεις στη μιζέρια σου!!!

Ο Καλτσίδης ενημερώθηκε πως βάζοντας 15 εκατομμύρια ευρώ μετρητά στα ταμεία της ΠΑΕ, μπορεί να πάρει το 55% της μεγαλύτερης Ελληνικής ομάδας. Κάλεσε τους Γόντικα-Αλαφούζο στο κότερό του, οι οποίοι του διαμήνυσαν πως έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας λαϊκής βάσης και θα ήθελαν να δοκιμάσουν αυτό το μοντέλο διοίκησης, αρνούμενοι «ευγενικά» να του παραδώσουν οικονομικά στοιχεία. Ο άνθρωπος το δέχτηκε και τους άφησε στη μιζέρια τους. Εσείς θα επανερχόσασταν ποτέ με νέα πρόταση? 

Στα τέλη του 2013 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χωρίς κανένα σχέδιο απεμπλοκής, αποφασίζει να δημοσιοποιήσει πως ενδιαφέρεται να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ (πριν έναν χρόνο έφτυνε τον κόρφο του, λέγοντας πως δεν θέλει καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο) σε συνεργασία με ξένο επενδυτή. 

Η αντίδραση του Αλαφούζου είναι να ανακοινώσει πως μετοχοποιεί το ομολογιακό δάνειο (παρότι αυτό προβλεπόταν σε βάθος 7ετίας), του βάζει ρήτρα εμπιστευτικότητας για να του παραδώσει τα οικονομικά στοιχεία και παράλληλα ξαμολάει τους έμμισθους κονδυλοφόρους του, να γράφουν ενάντια στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 

Αυτός είναι ο σεβασμός -που αναφέρει στη συνέντευξή του- στην οικογένεια Γιαννακόπουλου? 

Και από πού και ως που αποφασίζει ο Αλαφούζος αν θα δώσει τα οικονομικά στοιχεία σε κάποιον που ενδιαφέρεται να μπει στον Παναθηναϊκό με βάση το παρελθόν του? Ποιο ήταν το δικό του παρελθόν όταν ήρθε και πήρε τις μετοχές? Οι εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ή τα πριμ του μπαμπά του στον Σάββα Θεοδωρίδη? 

Παρά την  συμπεριφορά Αλαφούζου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χειρίστηκε το όλον θέμα ερασιτεχνικά σε βαθμό που θύμισε Τσάκα….. είναι σίγουρο πως ξένος επενδυτής δεν υπήρχε και όταν είδε την πραγματική εικόνα των υποχρεώσεων της ομάδας, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν….. και κυρίως σε αυτούς που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω του, για έναν πανίσχυρο Παναθηναϊκό!!!

Από εκεί και πέρα, άπαξ και έταξε χρήματα στο ποδόσφαιρο έπρεπε να τα καταβάλλει….. και να μην δώσει δικαίωμα στον «χτεσινό» Αλαφούζο, να εμφανίζεται ο μοναδικός που κόπτεται για το μέλλον του Συλλόγου. Δικαιολογίες του στυλ «με εμφάνισε μέσω της Δίκης τραμπούκο και με έβαλε στο ίδιο κάδρο με τον Μαρινάκη» είναι αστείες…… ακόμα και αν δεν έχει εμπιστοσύνη που θα πάνε τα χρήματά του, θα μπορούσε να απευθυνθεί στον Τεχνικό διευθυντή και να του πει «Βρείτε έναν παίκτη που να χρειάζεται η ομάδα και αναλαμβάνω εγώ να καλύψω το 2ετές-3ετές συμβόλαιό του»!!!

Τώρα σχετικά με τις 3-4 προτάσεις επενδυτών που ανέφερε πως δέχτηκε ο Αλαφούζος αλλά τις απέρριψε γιατί δεν ήταν σοβαρές, πιθανότατα εμπεριέχεται και αυτή της QPI μέσω του Λυκουρέζου, αλλά ας μην την σκαλίσουμε από την στιγμή που δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία μεριά.

Δυστυχώς πάλι ξέφυγα στο μέγεθος του κειμένου, οπότε θα υπάρξει και Μέρος Γ’, όπου θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω την ανάλυσή μου για όσα ειπώθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο στο sdna.gr.

ΥΓ. Ευτυχώς κέρδισαν εχτές οι Αυγουλομάτηδες.......γιατί άντε να περιμένεις πάλι κοντά στους 3 μήνες προκειμένου να δεις σε ποιον θα κατοχυρώσουν το παιχνίδι οι Αθλητικοί Δικαστές!!!

Αλέξανδρος
copyright 2104 ©>>>www.greenmood.gr

Το κείμενο ανήκει στο site Greenmood και είναι μεγάλη μας χαρά που το φιλοξενούμε στο blog μας γιατί είναι χαρά μας να φιλοξενουμε φωνές που έχουν Παναθηναϊκό κύρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus