Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αν ήταν πιο εύστοχος ο Παναθηναϊκός θα είχε ένα πολύ άνετο βράδυ και την νίκη...

Οι «τριφυλλοφόροι» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη γοήτρου ούτε στο φινάλε της φάσης των ομίλων το βράδυ της Πέμπτης (11/12) απέναντι στην Εστορίλ μένοντας στο 1-1 μέσα στη βρεγμένη από τη συνεχή βροχή Λεωφόρο.

Έτσι, οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς τρίποντο μετρώντας μόλις δύο ισοπαλίες στα έξι ματς του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο τερμάτισαν τελευταίοι, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ τους τη σεζόν 2010-11.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, το πάλεψε, προσπάθησε και έδειξε πως ήθελε να ολοκληρώσει με χαμόγελα αυτή την αποτυχημένη ευρωπαϊκή χρονιά, αλλά προδόθηκε εκ των έσω. Και αυτό διότι ήταν άξιος της άμυνας του και της χαλαρότητας των παικτών του στα τελευταία λεπτά.

Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι, που μπορεί να ξεκίνησε ως μια ασύλληπτη αγγαρεία στο πρώτο αγωνιστικό ημίωρο, αλλά εν συνεχεία απέκτησε ρυθμό και για περίπου ένα 40λεπτό (από το φινάλε του α’ ημιχρόνου έως και 75’) ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος των Πορτογάλων.

Το έναυσμα για να ξυπνήσουν οι
«τριφυλλοφόροι» ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εστορίλ στο 36’, όταν ο Στιλ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Από εκείνη τη στιγμή οι παίκτες του Αναστασίου αντέδρασαν πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αύξησαν την κατοχή της μπάλας.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στην ανάπαυλα προηγούμενοι, αλλά ο κορυφαίος του γηπέδου Καρέλης αντί για γκολ βρήκε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου.

Οι
«τριφυλλοφόροι» δεν πτοήθηκαν όμως… Αντιθέτως, πείσμωσαν και παρουσιάστηκαν ακόμα πιο βελτιωμένοι και αποφασισμένοι στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του παιχνιδιού.

Με τον Χουχούμη σε καλή ημέρα από τα πλάγια και τους Ντίνα - Λαγό να βοηθά σε κάθετες ο Παναθηναϊκός πέρασε πολλές φορές επικίνδυνες μπαλιές στα αντίπαλα καρέ. Το 1-0 λοιπόν, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο στο 55’ από τον Καρέλη (πλασέ), ενώ ο σκόρερ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να δέσει το τρίποντο στο 59’ όταν στην εξ επαφής προβολή του βρήκε πάλι το δοκάρι.

Σταδιακά όμως το «τριφύλλι» έπεσε στην παγίδα του εφησυχασμού, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και αφού προειδοποίησαν δύο φορές έκαναν τη… ζημιά για να φέρουν το ματς στα ίσα στο 87’ με τρομερό σουτ Κλέμπερ, αφού εξέθεσε πρώτα τον Κουτρουμπή.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης αντί να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας έφερε τον προβληματισμό και την απογοήτευση μέσα και έξω από το χορτάρι με την ελπίδα του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερο και το ευρω-ταξίδι του Παναθηναϊκού μεγαλύτερης διάρκειας αν βάλει το χέρι στην τσέπη και ο Αφραγκούζος...

Κίτρινες: 4' Ρισβάνης, 28' Μπούρμπος, 78' Χουχούμης - 15' Νασιμέντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μπούρμπος (28’ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός, Ατζαγκούν (61’ Πράνιτς), Δώνης, Μπούι, Ντίνας (68’ Μπεργκ), Καρέλης.

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοσέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Μανό, Εμίδιο Ραφαέλ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (73’ Αμάντο), Εσίτι, Σεμπά, Καμπρέρα, Αρτούρο (61’ Κλέμπερ), Κούκα (68’ Μπαλμπόα).


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus