Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η διοίκηση της Ντροπής και της Φάπας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέν έχει τα @ρχίδι@ να χτίσει γήπεδο για τον Παναθηναϊκό μας

Το ΣΤ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε την αίτηση ανάκλησης του Παναθηναϊκού για τα χρήματα ανακατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως  απορρίπτεται η χρηματοδότηση των 7 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποφασιστεί από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Αττικής, τον Γιάννη Σγουρό. Οι λόγοι της απόφασης δεν έχουν γίνει γνωστοί αφού η απόφαση θα καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βγει στην δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα στο σκεπτικό για το  «όχι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται:

«Δεν είναι δυνατόν να δίδονται κονδύλια της Περιφέρειας για ένα γήπεδο που έχει ακόμη ζωή για δύο χρόνια και τρεις μήνες (σύμφωνα με τον νόμο Καλαφάτη)».

Πάντως η
διοίκηση της Ντροπής και της Φάπας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα σε 15 ημέρες από την πρώτη ημέρα παραλαβής της απόφασης να καταθέσει αίτηση αναθεώρησης που θα εκδικαστεί από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όσο και αν δεν μας αρέσει, η απόφαση αυτή στηρίζεται στη λογική.Πώς είναι δυνατόν να δωθούν χρήματα για ένα γήπεδο, του οποίου η άδεια λήγει σε 2 χρόνια;


Αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είνα τα γήπεδα και όχι της κάθε Περιφέρειας.

Τώρα μέχρι και το μ@υνί της Δούρου γελάει γιατί έχει βγάλει κάθε ευθύνη από πάνω της.
Για να δούμε τι θα κάνουν οι διοικήσεις του Ερασιτέχνη και η διοίκηση της Ντροπής και της Φάπας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ιδανική λύση γνώμη μου είναι να πετύχουν κοινή συναίνεση με τον Δήμο Αθηναίων και του ΥΠΕΚΑ για χρονική επέκταση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης, ώστε να μην γκρεμιστεί η Λεωφόρος μέχρι να ανεγερθεί ένα νέο γήπεδο, αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας. Η αναθεώρηση αυτή θα είναι αφορμή να επαναπροσδιοριστούν στοιχεία όπως η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Προσφυγικά) αλλά και η σχέση του Βοτανικού με τις γύρω εμπορικές χρήσεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και σε συμφέρον πάντα υπερ του Παναθηναϊκού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων...

Πρέπει πλέον να το καταλάβουν όλοι ότι τουλάχιστον για τεχνικούς και δομικούς λόγους, η Λεωφόρος δεν έχει μακροημέρευση...

Απο την άλλη οι διαφαινόμενες εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δεσμεύσεις από πολιτικές παρατάξεις για στήριξη και νομικό ξεκαθάρισμα στο θέμα του Βοτανικού. Μόνο με σταθερό νομικό πλαίσιο και ενιαία εσωτερική γραμμή διοίκησης-κόσμου, μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε επενδυτής να χτίσει το γήπεδο και να κλείσει επιτέλουν αυτή η πληγή που αιμορραγεί για χρόνια την ομάδα...

 
Κατα τα άλλα τα συνθήματα περί Λεωφόρου είναι χωρίς σοβαρή σκέψη και με μόνο σκοπό να κρατήσουν την ομάδα μικρή. Και το ξαναλέω. η μνήμη και η καρδιά μας θα βρίσκονται πάντα στη Λεωφόρο. 

Στο πάρκο που θα τρέχουν τα παιδιά της Πανόρμου και των Αμπελοκήπων και στο μουσείο με την ιστορία της ομάδας μας και του γηπέδου. Αλλά αν όντως θέλουμε να δούμε την ευκαιρία να αναγεννηθούμε και να πρωταγωνιστήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό μπορεί να γίνει μόνο χωρίς κόμπλεξ και κολλήματα απο όλες τις πλευρές , σε ένα νέο γήπεδο...
Το μείζον θέμα είναι οτι δεν έχουμε δει ακόμα μια στρατηγικά οργανωμένη και σοβαρή κίνηση απο την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτένχη για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου είτε στη Λεωφόρο είτε κάπου αλλού. 

Το μόνο που έχουμε δει είναι η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ(γελάει ο κόσμος) που δεν είναι φυσικά ο επίσημος Παναθηναϊκός αλλά απλά ένα πολιτικό κόμμα που αντιπροσωπεύει το 1% των Ελλήνων (για γέλια δλδ). 

Το μόνο που έχει κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την μετα-Βοτανικό εποχή είναι να προσπαθεί να προμοτάρει το "Γηπεδο μονο στη Λεωφόρο" χωρίς όμως να έχει καταθέσει καμια επίσημη πρόταση στην Πολιτεία, χωρίς να έχει κάνει καμία επίσημη μελέτη. 

Τι να την κάνεις την ανακαίνιση τώρα όταν πάλι σε 2-3 χρόνια θα ζητάς πάλι απο την Πολιτεία να χτίσεις νέο γήπεδο. Ειμαι σίγουρος πως αν ενωθούν και συνεργαστούν όλοι οι φορείς του Παναθηναϊκού, ψήσουν και τον κόσμο της ομάδας ώστε να στηρίξουν το έργο και κάνουν μια σοβαρή μελέτη για την καταστευή και βασικότερο να βρουν οικονομικούς πόρους και χορηγους, τότε θα βρεθουν και οι άκρες και θα ξεπεραστουν και τα προβλήματα. 

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι μας βάζει εμπόδια η Πολιτεία επειδή δεν μας πάει, ίσα ίσα που θέλει να έχει την στήριξη του κόσμου της ομάδας - δεν είμαστε ο Παντζιτζιφιακός.... Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να αναλάβει την κατασκευή. Το τζάμπα τέλειωσε εδώ και χρόνια!

Φυσικά για να δώσουμε τη Λεωφόρο θα το κάνουμε μόνο όταν πάρουμε τα κλειδιά για να μπούμε στο νέο γήπεδο και τίποτα λιγότερο. 

Τα του κώλου "γκρεμίστε τη τώρα και θα σας το φτιάξουμε μετά, και προς το παρόν πάρτε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις(;)" είναι παγίδα που θα χαντακώσει το Σύλλογο.

 Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus