Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πέτριτς νίκησε τον Τίτορμο τον Αιτωλό!


Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε δύσκολα με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» νιώθουν την… καυτή ανάσα της, ενώ παράλληλα διατήρησε το -6 από τους Θεσσαλονικείς.
 
Σε ένα ματς με εκατέρωθεν ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε παοκ και ολυμπιακό πως δεν πρέπει να τον ξεγράφουν από την διεκδίκηση της κορυφής.
 
Οι «τρίφυλλοφόροι» ήταν πιο αποφασιστικοί από τους αγρινιώτες και ο Πέτριτς από μοιραίος έγινε… ωραίος. Ο Κροάτης σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά στο 81’ έλυσε το γόρδιο δεσμό χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο.

Η σημασία της νίκης του αποκτάει μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως ο παναιτωλικός είχε ένα αήττητο σερί έξι αγώνων. Οι Αγρινιώτες είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν μετά το γκολ. Στιλ και Ράφαελ πραγματοποίησαν σπουδαίες επεμβάσεις και κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι.

Μπορεί τα δίχτυα να μην κουνήθηκαν αλλά το α’ μέρος ήταν χορταστικό με τους παναιτωλικό και Παναθηναϊκό να έχουν από ένα δοκάρι και σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Το πρώτο τέταρτο ήταν ισορροπημένο με τους «τριφυλλοφόρους» όμως να σπαταλούν μεγάλη ευκαιρία στο 9’ όταν ο Ράφαελ απόκρουσε τετ α τετ του Μπαϊράμι και ο Πέτριτς στη συνέχεια της φάσης πλάσαρε άουτ κι ενώ η εστία ήταν κενή. 

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς, έφεραν το ματς στα μέτρα τους και στο 29’ άγγιξαν εκ νέου το γκολ. Ο Κούσας όμως απομάκρυνε το πλασέ του Μπούι και ενώ ο Ράφαελ ήταν εξουδετερωμένος  πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Μετά το μισάωρο οι παίκτες του Χάβου ξαφνικά ξύπνησαν και ήταν η σειρά τους για να απειλήσουν.

Στο 35’ ο Φωτάκης είχε ένα καλό μακρινό σουτ, αλλά ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 36’. Ο Στιλ όμως πραγματοποίησε διπλή σωτήρια επέμβαση τόσο σε τετ α τετ του Καπέλ, όσο και σε προσπάθεια του Μαρτίνες που πήρε το ριμπάουντ. 

Ο παναιτωλικός συμπλήρωσε στο 38’ ένα τρίλεπτο φωτιά με τον Μαρτίνες πάλι να κάνει εκπληκτική ενέργεια μέσα στην περιοχή και να τραντάζει με δυνατό σουτ το κάθετο δοκάρι του Άγγλου τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός ξεπέραρε… αναίμακτα το ξέσπασμα των γηπεδούχων και αφού μετέφεραν το ενδιαφέρον εκ νέου στην περιοχή του Ράφαελ ισοφάρισαν τα δοκάρια. Ο Πέτρις εξελίχθηκε σε μοιραίο αφού μετά τη μεγάλη ευκαιρία του 9’ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. 

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν ανάλογη χωρίς όμως τις πολλές ευκαιρίες των πρώτων 45 λεπτών. Ο παναιτωλικός ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά η είσοδος του Μπεργκ στο 53’ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να γίνει πιο επιθετικός με τον Σουηδό να «γεμίζει» την περιοχή. Η κατοχή ήταν πάλι μοιρασμένη (52%-48% υπέρ των γηπεδούχων), αλλά οι παίκτες του Αναστασίου ήταν πιο επικίνδυνοι όταν είχαν την πρωτοβουλία. Στο 58’ ο Μπεργκ έβγαλε τον Μπούι σε τετ α τετ, αλλά ο Ολλανδός νικήθηκε από τον Ράφαελ, που είχε ταχύτατη αντίδραση. Η ομάδα του Χάβου περίμενε τα πάντα από τους φαντεζί Βιγιαφάνιες και Μαρτίνες, που είχαν κάποιες εντυπωσιακές ενέργειες αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί, ενώ και οι Κάπελ, Βασιλείου εγκλωβίστηκαν και δεν βοήθησαν.

Όπως και στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν πάλι ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, αλλά τόσο ο Βιγιαφάνιες στο 74’, όσο και ο Μαρτίνες στο 75’ αστόχησαν. Αντίθετα ο Πέτριτς μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε σπαταλήσει βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ και αφού ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο (τον Άλβες) ο Κροάτης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλας στα δίχτυα στο 81’. 

Σε εκείνο το σημείο ήταν δύσκολο για τον παναιτωλικό να αντιδράσει. Παρότι ανέβασε πολλούς παίκτες στο μισό προς την αντίπαλη περιοχή γήπεδο δεν είχε την ψυχραιμία για να επιτεθεί ορθολογικά. Παράλληλα οι παίκτες του έδειχναν κουρασμένοι και ουσιαστικά δεν απείλησαν. Δύο-τρία στημένα πέρασαν ανεκμετάλλευτα και το «Τριφύλλι» πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Κίτρινες: 78’ Γοδόι, 84’ Κέβιν - 43’ Δώνης, 51’ Μπούρμπος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Μπεχαράνο, Κάπελ (79’ Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζεγκέλε, Βασιλείου (65’ Άλβες), Φωτάκης (71’ Καλογέρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μέντες, Μπαϊράμι (76’ Ντίνας), Δώνης, Καρέλης (53’ Μπεργκ), Νάνο, Μπούι (79’ Λαγός), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς, Ζέκα.

Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus