Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους ένα ευχάριστο 90λεπτο μετά απο καιρό!


Την πιο γεμάτη φετινή του εμφάνιση, όπως παραδέχτηκε και ο Γιάννης "πλήρης" Αναστασίου, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε τον Πανθρακικό με 4-0 όπως πρέπει να είναι το σκόρ απέναντι σε τέτοιες ομαδούλες. 

Το «τριφύλλι» ήταν εντυπωσιακό και δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τους Θρακιώτες. Οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν πολλές, ενώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Παναθηναίκός σημείωσε τέσσερα γκολ.

Τα γρήγορα γκολ σε πρώτο και δεύτερο μέρος ήταν κλειδί για να παρουσιαστούν έτσι οι γηπεδούχοι. Ωστόσο, πρέπει να πιστωθεί και στον Γιάννη "πλήρη" Αναστασίου η έμπνευση που είχε να βάλει μαζί τους Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλη. Αυτή η τριάδα λειτούργησε πολύ καλά με τον Κροάτη, μάλιστα, να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του.

Ο Πανθρακικός σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ήταν ο Μπαϊκαρά, ο οποίος δημιούργησε προβλήματα στην αεράμυνα του Παναθηναϊκού και είχε και μία προσπάθεια με την οποία άγγιξε το γκολ. Η τριάδα της άμυνας εκτέθηκε αρκετές φορές, ενώ ο Ρόκα πλήρωσε το γεγονός πως χωρίς λόγο ανέβαζε τόσο ψηλά την άμυνά του, κάτι που δεν άλλαξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης παρότι έφυγαν πολλές φορές οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού στην πλάτη των αμυντικών των φιλοξενούμενων.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο μέρος, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Σε αυτό εκτός των άλλων βοήθησε και το ιδανικό ξεκίνημά του. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ από την πρώτη τους επίθεση με τον Καρέλη να σπρώχνει την μπάλα προς τα δίχτυα ύστερα από συρτή σέντρα του Μπεργκ. Το γκολ σημειώθηκε μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο και ήταν το πέμπτο πιο γρήγορο στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ώθηση από το γκολ και έχασε πολύ καλή ευκαιρία και στο 2' με τον Μπεργκ. Οι παίκτες του ήταν ορεξάτοι, έβγαζαν ενέργεια και άλλαζαν με ταχύτητα την μπάλα με αποτέλεσμα να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Πανθρακικού.

Ο Πέτριτς έκανε κινήσεις κυρίως εκτός περιοχής και αυτό του έδινε τη δυνατότητα να μην έχει τόσο στενά μαρκαρίσματα και να σουτάρει όταν του δίνεται η ευκαιρία. Κάπως έτσι απείλησε δύο φορές την εστία του Αθανασιάδη στο 18' και το 27'.

Οι Θρακιώτες ανέβαζαν ψηλά την άμυνά τους και στο 36' λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ο Μπεργκ, όμως, ο οποίος είχε φύγει μόνος του, δεν κατάφερε να τελειώσει τη φαση όπως θα ηθελε. Τρία λεπτά μετά ο Σουηδός έφυγε ξανά μόνος του, αλλά πολύ πλάγια με αποτέλεσμα να μην νικήσει τον Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός είχε σε όλο το 45λεπτο ρόλο κομπάρσου και αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί ο Ρόκα να έκανε κάποιες κινήσεις από τον πάγκο, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να ισορροπήσει τα δεδομένα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά και το δεύτερο ημίχρονο και έτσι κλείδωσαν από νωρίς το τρίποντο. Στο 51' ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιλντενφελντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέτριτς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι για μερικά λεπτά ακόμη. Έτσι στο 60' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0 με τον Μπεργκ. Όλα ξεκίνησαν και πάλι με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού, η τριάδα του οποίου στα μετόπισθεν είχε αργές αντιδράσεις.

Κάπου εκεί φάνηκαν τα πρώτα δείγματα χαλάρωσης από τους παίκτες του Αναστασίου. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί τον Αθανασιάδη, αφού οι απογοητευμένοι Θρακιώτες είχαν πετάξει λευκή πετσέτα.

Έτσι στο 80' από ωραία σέντρα του Νάνο και κεφαλιά του Ζέκα έγινε το 3-0. Ωστόσο, υπήρχε και συνέχεια. Ο Μπεργκ έψαχνε το γκολ έχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες ως εκείνη τη στιγμή και το βρήκε στις καθυστερήσεις. Από κάθετη πάσα του Δώνη βγήκε μόνος του και πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Κίτρινες: 49' Μέντες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (82' Ντίνας), Καρέλης (80' Δώνης), Πέτριτς (80' Κλωναρίδης), Μπεργκ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Ποτουρίδης, Τσουμάνης (82' Χρήστου), Λαδάκης (55' Ρομέου), Μεχία, Μπαϊκαρά, Κάσες, Τζάνης (55' Οκάτσι), Ντιγκινί

Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus