Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ατελείωτη στήριξη στον Παναθηναϊκό...Μηδενική ανοχή στην καραφλή διοίκηση της ντροπής...

Καλημέρα Αδέρφια...Καλημέρα Πανάθα...

Τελικά βρέθηκαν τα εξιλαστήρια θύματα στην ομάδα με τα Βαΐων και κλάδων απο την "πράσινη" και τον Αλαφούσκο...

Η σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό μπορεί, νομίζω, να συνοψιστεί στα εξής φαινόμενα: γενικευμένη αθλητική πολιτική και οικονομική φαυλότητα, απουσία αισθήματος ενοχής εκ μέρους της διοίκησης, ανομία, δυσλειτουργία θεσμών, ενίσχυση συμπεριφοράς «μάζας», τάσεις εκφασισμού απο πλευράς οργανωμένων... Σ’ αυτό το συγκείμενο, αυξάνεται ο αριθμός των αυτοχείρων "αγωνιστικά" ποδοσφαιριστών ενώ τα μέσα ενημέρωσης( "Πράσινη") σπεύδουν να αναγγείλουν επικείμενη ενδημία "αυτοκτονιών" ποδοσφαιριστών... 

Οι αυτόχειρες "αγωνιστικά" ποδοσφαιριστές γίνονται, με δική τους πρωτοβουλία, τα εξιλαστήρια θύματα, αυτοτιμωρούμενοι για πράξεις άλλων, κατ’ εικόνα της ίδιας της ομάδας η «τιμωρία» της οποίας (πτώχευση, απομόνωση, ευρωπαϊκός διασυρμός) είναι δυσανάλογη των κριμάτων που τη βαρύνουν...

Στα του μάτς τώρα με τον καλύτερο τρόπο διασκέδασε τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έδωσαν μία ωραία ποδοσφαιρική παράσταση το μεσημέρι της Κυριακής (1/2) και επιβλήθηκαν του Πλατανιά με 3-0.

Για άλλη μία φορά εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα τους. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί σε αυτό το χρονικό διάστημα μόλις ένα γκολ! Ήταν ξανά σοβαρός αμυντικά και επί της ουσίας απειλήθηκε μόνο δύο φορές.

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν ήταν στη μέρα του και εκτός των άλλων έχασε πέναλτι. Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ομάδα του, η οποία είχε άλλους πρωταγωνιστές. Πέτριτς και Κλωναρίδης έπιασαν πολύ καλή απόδοση, ενώ αθόρυβη δουλειά έκανε και ο Ατζαγκούν πιέζοντας και κλέβοντας μπάλες...

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε όλη του τη διάρκεια καλύτερος, πίεζε για να κλέβει την μπάλα και έκανε δύσκολη τη ζωή του Πλατανιά.

Οι «τριφυλλοφόροι» μπήκαν από το πρώτο λεπτό δυνατά με στόχο να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Έτσι μόλις στο 7' πέτυχαν τον αρχικό τους σκοπό, το γρήγορο γκολ με το οποίο θα τους έφευγε το άγχος. Ο Λαγός τροφοδότησε τον Πέτριτς, εκείνος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και ωραίο τελείωμα ανοίγοντας το σκορ.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού...υπήρχε μία καλή φάση για τους γηπεδούχους με τον Ολιμπά να νικάει τον Μάρκους Μπεργκ. Στο 24' ο Σουηδός τροφοδοτήθηκε ξανά από τον Ατζαγκούν, αλλά ο Ολιμπά δεν είχε και πάλι κανένα πρόβλημα να τον σταματήσει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Παναθηναϊκός κατέβαζε ταχύτητα και απλώς ήλεγχε το παιχνίδι. Επί της ουσίας μέχρι το 45' δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Ωστόσο, στο τέλος του ημιχρόνου ο Πέτριτς κέρδισε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Ολιμπά. Ο Μπεργκ το εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε ξανά από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Στο 47' ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ και ο Ολιμπά απέκρουσε ξανά σουτ του. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Τριανταφυλλόπουλος από κοντά έκανε το 2-0...

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει αυτό που ήθελε και γνώριζε πως δεν χρειάζεται να πατήσει γκάζι. Έτσι, δεν δημιουργούσε φάσεις με εξαίρεση αυτή του 68ου λεπτού και τη διπλή επέμβαση του Ολιμπά σε ισάριθμα σουτ του Πέτριτς.

Ωστόσο, μία ενέργεια του Κλωναρίδη ήταν αρκετή για να ξυπνήσουν και πάλι οι γηπεδούχοι. Στο 78' ο 22χρονος ξεπέρασε τον Μαχαμάτ και με ένα διαγώνιο σουτ κεραυνοβόλησε τον Ολιμπά και διαμόρφωσε το τελικό 3-0...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (46' Νάνο), Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (80' Αγγελόπουλος), Πέτριτς (72' Νίνης), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Μαχλελής (65' Τσουράκης), Μπανανά, Ιτούα, Ζαραδούκας, Αγκιλέρα (68' Γουνδουλάκης), Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Μιλούνοβιτς, Γιακουμάκης (72' Κάσιο).


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus