Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Με Κόμπρα τον Καρέλη ο Παναθηναϊκός δηλητηρίασε τον τιποτένιο όφη!

Καλημέρα Αδέρφια...Καλημέρα Πανάθα...

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εξασφάλισε πως θα υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τον ολυμπιακό όντας στο -6.

Οι «τριφυλλοφόροι» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το Ηράκλειο νικώντας τον οφη με 3-2. Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, υπήρξαν δύο ανατροπές στο σκορ και τελικά τελευταία χαμογέλασε η ομάδα του Γιαννάκη "πλήρη" Αναστασίου.

Η προσπάθεια του ξεφτιλισμένου οφη μόνο αξιέπαινη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για άλλη μία φορά. Οι Κρητικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν έστω και υπό αυτές τις αντίξοες για εκείνους συνθήκες και απέδειξαν πως είναι ικανοί να κοιτάξουν οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια...εκτός απο τον "μπαμπά" τους τον ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των γηπεδούχων και με την ποιότητά του πήρε αυτό που ήθελε. Ο Καρέλης ήταν σε πολύ καλή μέρα, σε αντίθεση με τους Πέτριτς και Μπεργκ, που έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους.

Με τον καλυτερο τρόπο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Πέτριτς και Μπεργκ άλλαξαν ωραία την μπάλα, εκείνη στρώθηκε στον Καρέλη και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 0-1 μόλις στο 2', στην πρώτη τελική προσπάθεια της ομάδας του.

Ήταν λογικό να χρειαστούν κάποια λεπτά για να συνέλθουν οι παίκτες του οφη, οι οποίοι στη συνέχεια κυριάρχησαν παίρνοντας τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Στο 10' ο Στιλ μπλόκαρε απευθείας φάουλ του Μονιάκη και στο 18' κεφαλιά του Μακρή.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση, οι παίκτες του έχαναν εύκολα την μπάλα και δέχονταν επιθέσεις. Έτσι στο 26' ο Μονιάκης ισοφάρισε σε 1-1 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι πριν περάσει τη γραμμή.

Για λίγα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στη συνέχεια κι έδειξαν να αντιδρούν. Ωστόσο, η κεφαλιά του Μπεργκ στο 35' ήταν εντελώς άστοχη, ενώ τρία λεπτά μετά ο Λόρια απέκρουσε σουτ του Χουχούμη.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου το ματς άνοιξε και στο 43' ο Τριανταφυλλόπουλος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τζορτζ. Ο Μερεμπασβίλι ανέλαβε την εκτέλεσή του, νίκησε τον Στιλ και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του πριν καλά καλά κλείσει το ημίχρονο...

Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει. Στο 49' ο Πράνιτς έκανε ένα σουτ από μακριά, η μπάλα άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια για το 2-2.

Στο 52' ο Τζορτζ έκανε σουτ εντός περιοχής κι ανάγκασε τον Στιλ να παραχωρήσει κόρνερ, ενώ ο Κοσταρικανός συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια.

Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο έπεφτε και η απόδοση των Κρητικών. Στο 59' οι παίκτες του Γίαννη "πλήρη" Αναστασίου έφτασαν κοντά στην ανατροπή, αλλά το σουτ του Καρέλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Παναθηναϊκού αυξανόταν ολοένα και περισσότερο. Στο 67' ο Λόρια απέκρουσε σουτ του Πράνιτς και δύο λεπτά μετά νίκησε τον Μπεργκ σε τετ α τετ. Η τρίτη ευκαιρία, όμως, ήταν και η φαρμακερή. Στο 75' ο Χουχούμης γύρισε προς το πέναλτι, ο Καρέλης έκανε το πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει το ματς. Γύρισε πίσω, έδωσε την μπάλα στον οφη κι επιχειρούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Οι Κρητικοί έχοντας εξαντληθεί έβγαζαν συνεχώς σέντρες, οι «τριφυλλοφόροι» αντιδρούσαν σωστά κι έτσι πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο 2015...

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μονιάκης (31' Ροβίθης), Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς (79' Περογαμβράκης), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Καρέλης (86' Κουτρουμπής), Μαυρίας (46' Νίνης), Πέτριτς (63' Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Υ.Γ. Αφιερώνουμε στους οπαδούς του όφη τον στίχο απο το τραγούδι του Παντελίδη:"Όσο δέρμα κι αν πετάξεις, φίδι είσαι δε θ' αλλάξεις..."

Υ.Γ. Σοβαρά επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα στο Γεντί Κουλέ. Με βαριά καμπάνα απειλείται ο Παναθηναϊκός...


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus