Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ψυχή είχε, καρδιά είχε, αλλά ας συνέλθει και η άμυνα επιτελους!

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό μέσα στα Περιβόλια! Οι «πράσινοι» κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής (21/9) μετά από τρία ματς χωρίς επικράτηση (δύο ήττες, μία ισοπαλία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) μέσα στην έδρα του Πλατανιά να φύγουν νικητές με 2-3.

Τρίποντο-βάλσαμο για το «τριφύλλι», που ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή μετά τις δύο συνεχόμενες… σφαλιάρες από Καλλονή στη Μυτιλήνη πριν από μία ακριβώς εβδομάδα και αυτή μέσα στη Λεωφόρο από τη Ντιναμό Μόσχας την Πέμπτη (18/9) για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό ήταν εξάλλου και το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού στη φετινή Σούπερ Λίγκα, το οποίο με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού στα Περιβόλια το άξιζε.

Και όλα αυτά σε ένα γενικά μέτριο ένα ματς (παρά τα πέντε συνολικά τέρματα), που έγινε διαγωνισμός λαθών. Πλατανιάς και Παναθηναϊκός είχαν μεγάλες τρύπες στις άμυνες τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν λιγότερο κακοί και πήραν δίκαια τη νίκη.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι αν δεν βελτιωθούν στην οπισθοφυλακής τους θα έχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.
Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα του ματς ήταν καλό, ενδιαφέρον και με αρκετά καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός αρχικά έδειξε να ελέγχει την κατάσταση και προηγήθηκε στο 10’ με τον Καρέλη, αλλά αυτό το προβάδισμα εξανεμίσθηκε στο 14’ από την ισοφάριση του Μαχαμάτ.

Κοινό στοιχείο και των δύο γκολ, η προβληματική αμυντική λειτουργία αμφότερων των αντιπάλων…

Εν συνεχεία υπήρξε κακοποίηση του ποδοσφαίρου με μισές προσπάθειες, ταλαιπωρία της μπάλας στη μεσαία γραμμή σε ένα μοιρασμένο αγώνα χωρίς ουσιαστικές φάσεις…
«Έσβησαν» μετά το 2-1 οι Χανιώτες

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης άρχισε ιδανικά για τους Κρητικούς, οι οποίοι στο 50’ έκαναν… ανατροπή γράφοντας το 2-1 με τον Τόρες.

Πριν όμως προλάβουν να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι γηπεδούχοι δέχθηκαν την ισοφάριση με ένα πολύ έξυπνο γκολ από πλευράς «πράσινων» σε προσπάθεια του Ντίνα στο 52’.

Ουσιαστικά ο Πλατανιάς έδειξε από τη στιγμή που προηγήθηκε πως πίστεψε εντελώς λανθασμένα ότι τον… έχει τον Παναθηναϊκό. Έτσι, το πλήρωσε ακριβά, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει ακόμα πει την τελευταία κουβέντα τους με αποτέλεσμα να βρεθούν στο καναβάτσο στο 69’ με το γκολ του Ζέκα μετά από άλλη μία αμυντική τρικυμία των γηπεδούχων.

Εν συνεχεία, οι «πράσινοι» έκαναν σωστή διαχείριση του υπέρ τους 2-3, δεν απειλήθηκαν, έκαναν σωστή διαχείριση, ελαχιστοποίησαν τα δικά τους λάθη και εν τέλει πήραν, όντας καλύτερη, το τρίποντο.

Οι Χανιώτες από την πλευρά τους, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις, κράτησαν απλά περισσότερη ώρα την μπάλα και φάνηκαν ανήμποροι να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι. Έτσι, το διπλό του Παναθηναϊκού ήρθε ως το πλέον φυσιολογικό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη πιεση στο τελευταίο 20λεπτο.

Καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και του γηπέδου ο Ντίνας, δημιούργησε πολλά προβλήματα στις πτέρυγες για τους γηπεδούχους, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Καρέλης.



Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus