Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός έτσι πρέπει να φέρεσαι στις άλλες ομάδες με 5άρες!

Την πιο εύκολη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που διέλυσε την Κυριακή (11/1) στη Λεωφόρο με 5-0 τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Γιάννη "πλήρη" Αναστασίου ήταν απολαυστική στο α’ ημίχρονο και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μάρκους Μπεργκ και τον Μλάντεν Πέτριτς πραγματοποίησε το πιο παραγωγικό του ημίχρονο πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά του.

Ο Σουηδός φορ έκανε χατ-τρικ, ο Κροάτης μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ τα άλλα δύο γκολ σημείωσε ο Κλωναρίδης. Έτσι, το «Τριφύλλι» προσπέρασε τον Αστέρα Τρίπολης επιστρέφοντας στην 3η θέση και μειώνοντας την διαφορά από την κορυφή μπήκε ακόμα πιο δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αναμφισβήτητα, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο κάνοντας σμπαράλια τον Εργοτέλη, που με εξαίρεση το πρώτο 6λεπτο… δεν υπήρχε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Κομβικής σημασίας αποδείχθηκε το γκολ του Κλωναρίδη στο 8’ όταν μετά από ασίστ του Πέτριτς ο νεαρός επιθετικός με πλάτη στην εστία γύρισε και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να σκοράρουν στην επόμενη ευκαιρία τους και τα πράγματα έγιναν πολύ απλά γι’ αυτούς. Ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπεργκ με καρφωτή κεφαλιά διπλασιάσει στο 12' τα τέρματα της ομάδας του.

Το εκπληκτικό οκτάλεπτο των «πράσινων» ολοκληρώθηκε στο 15’ όταν μετά από ασίστ του Πέτριτς ο Μπεργκ νίκησε με άψογο πλασέ τον Καβουσάκη γράφοντας το 3-0. 

Οι παίκτες του Γιάννη "πλήρη"Αναστασίου έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και τους έβγαινε καθετί που δοκίμαζαν στο χορτάρι. Όποτε πλησίαζαν την περιοχή του Εργοτέλη… μύριζε γκολ και ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα αργούσε το επόμενο τέρμα. Πράγματι, σημειώθηκε στο 23’ με τον Χουχούμη να εκτελεί το κόρνερ και τον Κλωναρίδη από κοντά να κάνει το 4-0 και ενώ είχε προηγηθεί η προβολή του Ταυλαρίδη. Το πιο παραγωγικό ημίχρονο του «Τριφυλλιού» συνοδεύτηκε και από πέμπτο τέρμα με τον Πέτριτς να μοιράζει την τρίτη του ασίστ και τον Μπεργκ να κάνει στο 42’ χατ-τρικ με ακόμα ένα ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιάννη "πλήρη" Αναστασίου κατέβασαν ταχύτητα και έπαιζαν στο ρελαντί. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σαφή διάθεση να διαχειριστεί τον αγώνα όσο καλύτερα μπορούσε κρατώντας δυνάμεις εν όψει και του αγώνα της Τετάρτης (14/1) με τον Λεβαδειακό. Παράλληλα ο Αναστασίου βρήκε την καλύτερη ευκαιρία για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σωτήρη Νίνη, που μετά το Κύπελλο επανεμφανίστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού μετά από περίπου 2,5 χρόνια.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ευκαιρίες και χαρακτηριστικό της μεγάλης πτώσης του ρυθμού είναι πως η πρώτη τελική στο β’ μέρος καταγράφηκε στο 64’ όταν ο Χουχούμης δεν βρήκε στόχο από μακριά. Το ενδιαφέρον του αγώνα είχε πλέον ατονήσει και άπαντες περίμεναν καρτερικά τα τελευταίο σφύριγμα του Μαντάκη, αφού ήταν ξεκάθαρο πως ήταν τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο του αγώνα. 

Με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού ο Αναστασίου ξεκούρασε και τους Πέτριτς-Ταυλαρίδη, θέλοντας να του έχει φρέσκους για τη συνέχεια. Το ευχάριστο για τον Έλληνα τεχνικό είναι πως οι παίκτες του παρέμειναν σοβαροί και δεν επέτρεψαν στον Εργοτέλη να απειλήσουν τον Στιλ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την είσοδο του Καρέλη έδειξαν διάθεση να πετύχουν ένα ακόμα γκολ.

Το επεδίωξε τόσο ο νεαρός Έλληνας φορ στο 85’, όσο και ο Πράνιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Καβουσάκης ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα και εντυπωσιακά στο ευρύ 5-0, που τον επανάφερε στην 3η θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης (78’ Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (60’ Νίνης), Πέτριτς (74’ Καρέλης), Μπεργκ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46’ Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντοζγλου, Φιντέλεφ, Μπαμ Μπαμ, Γιουσούφ (73’ Κούτρι), Μπογκντάνοφ (27’ Μπόε-Καν).

Υ.Γ.  Οι «πράσινοι» είναι τελείως διαφορετικοί με τον Σουηδό... σε καλά φεγγάρια.

Υ.Γ.2 Ο Ατζαγκούν ηταν πολυ καλός ως εσωτερικός χαφ...

Υ.Γ.3 Το οτι βάλαμε 5 γκολ στον Εργοτέλη ΔΕΝ σημαίνει οτι είμαστε πλήρεις...


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus