Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, το ζήτησε, το έψαξε περισσότερο και επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό.

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε μετά από δύο σερί ήττες ο Παναθηναϊκός, που αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγδας.

Μία νίκη που έχει διπλή αξία για τους «πράσινους». Αφενός γιατί προσφέρει βαθιά βαθμολογική ανάσα διατηρώντας τους σε κοντινή απόσταση από το γκρουπ των πρωτοπόρων, αφετέρου καθώς επετεύχθη κόντρα σε μία ομάδα την οποία πέρσι δεν κέρδισαν σε τέσσερα ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως το «Τριφύλλι» είχε επικρατήσει τελευταία φορά επί της ομάδας του Περιστερίου τη σεζόν 2012-13.

Το συγκρότημα του τιμωρημένου Γιάννη Αναστασίου έπιασε καλή απόδοση στο α’ μέρος όταν και έβαλε τις βάσεις της νίκης στο 27’ με αυτογκόλ του Λαζαρίδη που ξεκίνησε από τα πόδια του κορυφαίου μέχρι που κουράστηκε Πράνιτς. Στο β’ μέρος οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο είχαν ένα καλό τέταρτο αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Στιλ και οι «πράσινοι» κλείδωσαν τη νίκη στο 85’ με υπέροχο γκολ του Καρέλη.

Ωραίος και τυχερός με σούπερ Πράνιτς
Ένα από τα καλύτερά του ημίχρονα πραγματοποίησε στο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός που ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Πράνιτς, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε και το γκολ. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, που παρακολουθούσε το ματς από μπουθ της Λεωφόρου λόγω της τιμωρίας του, έβγαλαν από τα πρώτα λεπτά ενέργεια και διάθεση δείχνοντας πως θέλουν να κυριαρχήσουν από την αρχή. Με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα φτάνοντας σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφθηκε στο 21’ όταν ο Καρέλης με εξαιρετική κίνηση και αφού αρχικά ήταν με πλάτη στην εστία ανάγκασε σε σωτήρια επέμβαση τον Τζενάμο.

Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου, αλλά χρειάστηκε και η βοήθεια της τύχης. Ο Πράνιτς ελίχθηκε στην περιοχή και σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Λαζαρίδη και αλλάζοντας πορεία ξεγέλασε τον Τζενάμο καταλήγοντας στα δίχτυα του στο 27'. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε ακόμα περισσότερο τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν κάνοντας πολλά εύκολα λάθη. Καραμάνος, Τάτος και Ναπολεόνι ήταν αποκομμένοι και αναλωνόντουσαν  σε ατομικές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη στιγμή τους ήταν ένα αδύναμο σουτ του Ούμπιντες στο 12’ που δεν δυσκόλεψε τον σταθερό Στιλ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί από τις πτέρυγες, κυρίως από δεξιά με τον Πράνιτς, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ όταν στο 35’ ο Τζενάμο απόκρουσε σωτήρια σουτ του Δώνη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Στιλ κράτησε, ο Καρέλης «καθάρισε»

Η αντίδραση του Σα Πίντο δεν άργησε. Με την έναρξη του β’ μέρους αντικατέστησε τον αρνητικό Τάτο με τον Παπάζογλου γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του που ήταν ακίνδυνη μέχρι τότε. Η κίνησή του αυτή έδειξε να έχει αποτελέσματα αφού η κυκλοφορία του Ατρόμητου βελτιώθηκε με το ταυτόχρονο ανέβασμα στην προσωπική απόδοση του Ούμπιντες. Ο Αργεντινός μάλιστα άγγιξε την ισοφάριση όταν στο 54’ βγήκε τετ α τετ από κάθετη του Ναπολεόνι, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Στιλ, που κράτησε απαραβίαστη την εστία του με τα πόδια. Η πρωτοβουλία των κινήσεων πλέον είχε αλλάξει στρατόπεδο και οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους που είχαν αναπτύξει μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα.

Η αναγκαστική αλλαγή του Πέτριτς (είχε προηγηθεί και του Ρισβάνη στο 42’) έφερε στο παιχνίδι τον Λαγό, ο οποίος «κούμπωσε» στη μεσαία γραμμή και βελτίωσε την αμυντική λειτουργία των «πράσινων». Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους διαδρόμους και σιγά σιγά ανέκτησαν εκ νέου τον έλεγχο απομακρύνοντας τους κινδύνους από την περιοχή τους. Το παιχνίδι έγινε νευρικό με πολλές κίτρινες κάρτες, γεγονός που σε συνδυασμό με την πτώση του ρυθμού ευνόησε τους «πράσινους» που αποκτώντας εκ νέου την αυτοπεποίθησή τους άρχισαν να απειλούν πάλι τον Τζενάμο.

 Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 85’ καθώς μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ατζαγκούν ο Καρέλης διπλασίασε με άψογο τελείωμα τα τέρματα της ομάδας του σφραγίζοντας το τρίποντο. Ο Ατρόμητος αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργίου στο 89’ ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως σπατάλησε το καλό του διάστημα και η πλάστιγγα είχε γείρει οριστικά στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι, Ρισβάνης (λ.τ. 42’ Κουτρουμπής), Πράνιτς (72’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (63’ Λαγός).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Αγκουάζι (59’ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Τάτος (46’ Παπάζογλου), Νάστος, Καραμάνος, Ούμπιντες (76’ Γεωργίου), Λαζαρίδης, Γκαρσία, Κοντοές.

Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus