Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Ατζαγκούν και η παρέα του έκαναν την Τούμπα να σωπάσει!

"Πράσινο" βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Ο πρωτοπόρος παοκ λύγισε υπό το βάρος του +5 και στο πρώτο crash test του πρωταθλήματος έμεινε μετεξεταστέος γνωρίζοντας την παρθενική ήττα του απο τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η διαφορά του από τον ολυμπιακό να μειωθεί στους δύο βαθμούς.

Παρότι είχε τη συντριπτική κατοχή, όντας συνεχώς σε προσπάθεια επίθεσης, ο «γαύρος του Βορρά» παρουσίασε για ακόμα ένα απαιτητικό ματς μεγάλες αδυναμίες στα μετόπισθεν και ο Παναθηναϊκός τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Ο Αναστασίου «χτύπησε» με ταχύτητα τους αργούς κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων και η ομάδα του πήρε μια σπουδαία νίκη, που της επιτρέπει να ροκανίσει τη διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας πλησιάζοντας στους έξι βαθμούς.

Ο Ατζαγκούν, που ήταν ο κορυφαίος, στο 51’ άνοιξε το σκορ, αλλά ο παοκ είχε απάντηση ισοφαρίζοντας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Περέιρα στο 64’. Κι ενώ οι «ασπρόμαυροι» πίεζαν για την ανατροπή, ένα ακόμα δώρο της αμυντικής τους συμπεριφοράς έδωσε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 79’ με τον Καρέλη και τελικά το τρίποντο.

Δοκάρι ο Δώνης, προβλέψιμος ο παοκ

Με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τον παοκ να διατηρεί μια άγονη κατοχή εξελίχθηκε το α’ μέρος. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, καθώς χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο 10λεπτο. Αρχικά απείλησαν οι γηπεδούχοι με τον Σαλπιγγίδη να μη σουτάρει όπως θα ήθελε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στο 6’ και τους «πράσινους» να απαντούν ένα λεπτό αργότερα με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους.

Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά υπό πίεση και ο Γλύκος με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσε. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη πριν από την ανάπαυλα η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια. Ο παοκ είχε στρατοπεδεύσει στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Στιλ ψάχνοντας το αδύναμο σημείο στην αντίπαλη άμυνα.

Με την απουσία όμως της καλής του αριστερής πτέρυγας (Ρατς - Μακ) αναπτυσσόταν… μονόπατα από δεξιά. Ο Αναστασίου φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους σε Κίτσιου, Σαλπιγγίδη με Νάνο, Μπούι και Ατζαγκούν όποτε χρειαζόταν, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» να είναι απόλυτα προβλέψιμος. Ο Αθανασιάδης δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου, ο Γκολάσα ψαχνόταν και οι πολλές σέντρες που επιχειρήθηκαν αντιμετωπίστηκαν εύκολα, κυρίως από τον Κουτρουμπή, που ήταν εξαιρετικός. 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να χτυπήσει με τους γρήγορους Κλωναρίδη, Καρέλη στην αντεπίθεση, έγινε απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς όμως να βγάλει νέα καλή φάση. Στη μοναδική φορά που κατάφερε να βγει στην πλάτη της άμυνας, ο βοηθός Αλεξέας έκοψε λανθασμένα τον Καρέλη, που ήταν σε θέση τετ α τετ στο 19’.

Συγκλονιστικό 45λεπτο, ο Ατζαγκούν έκανε τη διαφορά

Στο β’ μέρος ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα, καθώς ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Κλωναρίδης δημιούργησε ρήγμα από αριστερά και έκανε το γύρισμα, Κατσικάς και Σπυρόπουλος αδράνησαν αδικαιολόγητα και πρόσφεραν ένα εύκολο γκολ στον Ατζαγκούν, που στο 51’ πάγωσε την Τούμπα, γράφοντας το 0-1.

Η αντίδραση του Αναστασιάδη ήταν άμεση και θέλησε να αλλάξει παντελώς την επίθεσή του αντικαθιστώντας Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη με Περέιρα και Παπαδόπουλο. Ο Αργεντινός δεν άργησε να τον βγάλει… ασπροπρόσωπο και στο 63’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα βάζοντας πάλι φωτιά στις… μουδιασμένες εξέδρες. Η εκτέλεση φάουλ του Περέιρα λίγο έξω από την περιοχή ήταν εκπληκτική, ο Στιλ έμεινε άγαλμα και το 1-1 ήταν γεγονός.

Με την ψυχολογία της ισοφάρισης ο παοκ ανέβασε την πίεσή του ψάχνοντας το γκολ της ανατροπής. Η κίνηση όμως του Αναστασίου με την είσοδο του Λαγού στη θέση του αρνητικού Πράνιτς αποδείχθηκε καταλυτική. Ο Παναθηναϊκός έδεσε το κέντρο του και οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βγάλουν ευκαιρία. Τα κατάφεραν στο 77’, αλλά η προσπάθεια του Περέιρα έφυγε για λίγα εκατοστά κόρνερ.

Μία στημένη φάση που ευνόησε τελικά το «τριφύλλι». Οι αμυντικοί του απομάκρυναν και με ταχύτατη αντεπίθεση οι «πράσινοι» βρήκαν απροετοίμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Ατζαγκούν, που ήταν από τους κορυφαίους με ένα γκολ και μία ασίστ, σέρβιρε στον Καρέλη, που αρχικά στάθηκε άτυχος, καθώς το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά τελικά με περιπετειώδη τρόπο και πεσμένος στο έδαφος σκόραρε γράφοντας το 1-2 στο 79’. Αυτή τη φορά η Τούμπα σώπασε οριστικά, με τον παοκ να μην μπορεί να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και να γνωρίζει την πρώτη του φετινή ήττα.

Κίτρινες: 44’ Σπυρόπουλος, 55’ Κάτσε, 89’ Βίτορ - 39’ Μπούι, 53’ Κλωναρίδης.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (80’ Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (56’ Παπαδόπουλος), Γκολάσα, Αθανασιάδης (56’ Περέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (73’ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (67’ Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60’ Πέτριτς), Ατζαγκούν.


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus