Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τον έκαψε η γνωστή... ασθένεια του αμυντικού transition...αλλά τον έχει κάψει προ πολλού η Αλαφουζιακή συμμορία...

Μια σπουδαία ευκαιρία να κερδίσει την Αϊντχόφεν(που κάποτε της έριχνες τεσσάρες στο ίδιο γήπεδο.) και να μπει δυνατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης πέταξε στα σκουπίδια ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης, που είναι άξιος της μοίρας του και τελικά μένει εκτός συνέχειας στο Γιουρόπα Λιγκ από την 5η αγωνιστική των ομίλων.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ο οποιός έχει χάσει το μυαλό του φέτος κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να προηγηθεί δύο φορές, αλλά η αμυντική της συμπεριφορά ήταν κάκιστη και οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδυναμία της, ειδικά στο δεξί άκρο.

Οι παίκτες του Φίλιπ Κοκού ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχαν οι «πράσινοι» από το α’ μέρος με Ατζαγκούν - Πέτριτς και με τέρματα των Ντεπάι, Ντε Γιονγκ (είναι οφσάιντ) και Βαϊνάλντουμ έφτασαν στη νίκη με 3-2, που τους χαρίζει και την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, ακολουθώντας την Ντιναμό Μόσχας.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε λίγος για τις απαιτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ και μετά από πέντε παιχνίδι έμεινε στον ένα βαθμό, που κατέκτησε στην Ολλανδία. Με τέτοια συγκομιδή δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο και αποχωρεί πρόωρα από την Ευρώπη.

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε στο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός την επιπολαιότητα της Αϊντχόφεν. Ο Αναστασίου επέλεξε ένα σχήμα 4-4-2 με Πέτριτς, Καρέλη στην κορυφή θέλοντας να δώσει επιθετική διάθεση στην ομάδα του. Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά και από το πρώτο λεπτό ανέλαβαν την κυκλοφορία, βρίσκοντας αμέσως το αδύναμο σημείο στην «πράσινη» άμυνα.

Με μπαλιά στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου άγγιξαν το γκολ στο 10’, αλλά ο Στιλ απέκρουσε σωτήρια το τετ α τετ του Ντεπάι. Η απάντηση ήταν άμεση και ουσιαστική. Μετά από σέντρα του Ζέκα ο Ατζαγκούν με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζουτ, που είχε κάνει άστοχη έξοδο. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους παίκτες και στην εξέδρα, αλλά οι παίκτες του Κοκού δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να ξαναβρούν ρυθμό.

Με Κουαντράντο, Μάχερ και Βαϊνάλντουμ να έχουν κερδίσει τη μάχη του κέντρου, οι Ολλανδοί δημιουργούσαν κινδύνους, κυρίως από τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Η κεφαλιά του Ντε Γιονγκ στο 24’ δεν αποτέλεσε πρόβλημα για το σταθερό για άλλο ένα ματς Στιλ, αλλά ήταν προειδοποιητική βολή. Η Αϊντχόφεν χτύπησε πάλι από την πλευρά του Τριανταφυλλόπουλου και μετά από κάθετη του Βαϊνάλντουμ ο Ντεπάι πλάσαρε σωστά και ισοφάρισε στο 27’.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπεροχή και συνέχισαν να απειλούν. Στο 32’ ο Νάσρινγκχ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων από καλή θέση και στο 37’ ο Βίλεμς λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν απόλυτα αποτελεσματικός και στο 43’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Τριανταφυλλόπουλος αυτή τη φορά είχε καλή έμπνευση, βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Καρέλη και από κεφαλιά-ασίστ του ο Πέτριτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό τρόπο έξω από την περιοχή.

Σε αντίθεση με το α’ μέρος που έδωσε χώρο στην Αϊντχόφεν, στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άλλαξε τακτική προσπαθώντας να κρατήσει μπάλα για να ελέγξει τον ρυθμό όταν βρισκόταν στην επίθεση και να πρεσάρει ψηλά όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας.

Με εξαίρεση μία φανταστική ενέργεια του Βαϊνάλντουμ στο 57’ που δημιούργησε ρήγμα και πάτησε περιοχή, η επιθετικότητα των Ολλανδών περιορίστηκε στο ελάχιστο για περίπου 20 λεπτά, αλλά στο 65’ μία αμυντική αδράνεια πάλι από τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού τούς αρκούσε. Ο Βίλεμς από αριστερά βρήκε τον Ντε Γιονγκ στην καρδιά της άμυνας και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Στιλ, γράφοντας το 2-2. Αν και ο σκόρερ φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια το ματς έγινε πραγματικά… ροντέο. Η μπάλα πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να σπαταλούν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Ατζαγκούν στο 67’ ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Ζουτ, η Αϊντχόφεν με τη σειρά της έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Νάσρινγκχ, το οποίο σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Σίλντενφελντ στο 67’ και οι «πράσινοι» τέλος απείλησαν εκ νέου στο 73’ με τον Καρέλη. Το ρίσκο τελικά δικαίωσε τους Ολλανδούς, που βρήκαν στόχο στο 78’ μέσω στημένης φάσης τιμωρώντας ένα ακόμα λάθος των «πράσινων» στα μετόπισθεν. Ο Βίλεμς εκτέλεσε, οι αμυντικοί… καρφώθηκαν στο έδαφος και ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε την ανατροπή δίνοντας προβάδισμα.

Τα περιθώρια πλέον είχαν στενέψει επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό, που αναγκαστικά βγήκε στην επίθεση μαζικά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, που θα τον κρατούσε στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, αφού οι παίκτες του Αναστασίου δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και μοιραία ηττήθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Ευρώπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (44’ Δώνης), Ατζαγκούν (72’ Μπούι), Καρέλης, Πέτριτς (64’ Μπεργκ).

AΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μιρίν, Ζεκίκι, Αρίας, Βίλεμς (90’+1 Χέντριξ), Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Γκουαρντάντο, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Νάσρινγκχ (90'+6 Τζόζεφσον).

Αυστηρώς Ακατάλληλο, για όσους έγιναν Παναθηναϊκοί μετά το 2008..Αφιερωμένη η σύνθεση του νικηφόρου αγώνα, επί ''μιζέριας'' με 4-1 , για το Τσάμπιονς Λιγκ,της σημερινής αντιπάλου του ΠΑΟ(2-3) ,σε φίλους ,νοσταλγούς των εξαφανισθέντων ''σωτήρων''..ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μινχ, Μόρις, Κυργιάκος, Μπασινάς, Μάριτς (84΄ Μίτου), Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (78΄ Γκούμας), Παπαδόπουλος, Ολισαντέμπε (73΄ Σανμαρτεάν)..Δυο γκολ ο Μινχ ,και από ένα Παπαδόπουλος και Σανμαρτεάν...Αξέχαστες στιγμές στη Λεωφόρο...Και τώρα ήμαρτον ακούω ...πως ο ΠΑΟ φεύγει με '''ψηλά το κεφάλι'''!!!!!

Υ.Γ. Αφού πέρασαν 3 μήνες και κάτι...Απέδωσε το... σκάουτινγκ του πουστόγαυρου Νταμπίζα σε όλη την Ευρώπη παίζοντας football manager 2014, και πέτυχε συμφωνία με... Νίνη... δεν μας φταιει σε καμια περιπτωση ο Σωτηράκης αλλά μας την δίνει στα νεύρα οι μπούρδες που γράφουν συνέχεια οι κωλοφυλλάδες...


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus