Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κάποτε ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός βρίσκονταν στην 18η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA...τώρα η 15η ομάδα της Πορτογαλίας του κάνει πλάκα...



Καλημέρα Αδέρφια...Καλημέρα Πανάθα...

Ένας κοιμισμένος Παναθηναϊκός έγινε παιχνιδάκι της Εστορίλ και έχασε με 2-0 στην Πορτογαλία...

Αλλά έτσι είναι όταν σε διαβεβαιώνει ο Γιαννάκης ο "Πλήρης" ο Αναστασίου οτι δεν χρειαζόμαστε άλλες μεταγραφές η μαύρη αλήθεια φαίνετα στο χόρτο σε κάθε ευρωπαϊκό χωριό οπου ξεφτιλίζουν το όνομα Panathinaikos...

Τον έφαγε η χαλαρότητα και την πλήρωσε ακριβά. Ένας Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν θυμίζει ούτε για πλάκα πια τον πάλαι ποτέ… Panathinaikos της Ευρώπης, έκανε το δύο στα δύο στις ήττες στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και έμεινε ουραγός με μηδέν βαθμούς, θέτοντας από τώρα εαυτόν πρώτο υποψήφιο αποκλεισμού.

Και πού και πώς να πάει κάπου αλλού, εκτός από το σπίτι του, με τέτοια χάλια το «τριφύλλι»;

Γιατί το βράδυ τη Πέμπτης (2/10) στην Πορτογαλία οι «πράσινοι» δεν έχασαν απλώς με 2-0 από την Εστορίλ, αλλά φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και απογοήτευσαν.

Νωχελικός, μέχρι εκνευριστικού σημείου, ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα που του έστησαν οι 15οι του πορτογαλικού πρωταθλήματος και, αφού τον υπνώτισαν, τον έστειλαν… αδιάβαστο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πέτυχαν τα δύο γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Έπειτα, λοιπόν, από ένα πρώτο 45λεπτο ανιαρό, γεμάτο (εκατέρωθεν) λάθη, χωρίς ουσιαστικές φάσεις και ρυθμό, οι γηπεδούχοι έκαναν παιχνιδάκι τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι συνέχισαν τον ύπνο του δικαίου.

Έτσι, οι «πράσινοι», πριν αντιληφθούν τι πάει να γίνει, έβγαλαν την μπάλα από τα δίχτυα τους στο 52’ με κοντινή προβολή προ κενής εστίας του Κλέμπερ και αφού πρώτα ο Σεμπά από τα δεξιά της επίθεσης της Εστορίλ είχε εκθέσει όλη την αριστερή (και όχι μόνο) πτέρυγα της οπισθοφυλακής του Παναθηναϊκού.

Μετά το 1-0 είναι γεγονός ότι το «τριφύλλι» για ένα δεκάλεπτο πήγε να σαλέψει, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει, και σαν να μην έφτανε αυτό στο 66’ ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα από την κεφαλιά του ανενόχλητου Αμάντο από το κέντρο της «πράσινης» άμυνας, η οποία χάζευε παραπέμποντας σε αντίδραση… παιδικής χαράς.

Η ήττα ως εκ τούτου για τους φιλοξενούμενους ήρθε φυσιολογικά και έδωσε αντιστοίχως στους Πορτογάλους την πρώτη νίκη τους σε επίπεδο ομίλων και τη δεύτερη στην ευρωπαϊκή ιστορία τους με απόλυτα δίκαιο τρόπο.

Γιατί μετά το ισορροπημένο - ανύπαρκτο πρώτο ημίχρονο η Εστορίλ (σε όλο το 90λεπτο πίεζε ψηλά), όντας πιο σοβαρή, πειθαρχημένη και εν τέλει καλύτερη, πήρε το τρίποντο απέναντι σε ένα… μικρούλη Παναθηναϊκό χωρίς σχέδιο, συγκέντρωση και στόχο στο παιχνίδι του. Μάλιστα, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι σε όλο το 90λεπτο πραγματική ευκαιρία ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μόλις στο 88' σε τετ α τετ του Ατζαγκούν.

Βέβαια, η είσοδος του Καρέλη πήγε να δώσει μια ζωντάνια, αλλά, όπως έχουμε πει ξανά φέτος για τους «πράσινους», ένας… κούκος σε αυτή ειδικά την ομάδα δεν φέρνει την άνοιξη. Γιατί κατά τα άλλα... ναυάγιο.

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοσέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον Λουίζ, Εσίτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ράφαελ, Αμάντο (78’ Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τοζέ (63’ Κούκα), Λόπες (46’ Κλέμπερ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς (75’ Λαγός), Μπαϊράμι (46’ Καρέλης), Ντίνας (57’ Δώνης), Ατζαγκούν, Πέτριτς.


Υ.Γ Τελικά βρέθηκε ποιός ειναι ο κάτοικος της Αμφίπολης το πτώμα του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού...


Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus