Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βελτίωση και νίκη με θετικά σημάδια ο Εξάστερος!



Μετά από διαδοχικές κακές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός έστειλε το Σάββατο (4/10) μηνύματα αισιοδοξίας κερδίζοντας την Νίζνι με 63-55.

 Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δε χρησιμοποίησε τους μικρούς και έδειξε ότι τα παιχνίδια αυτά αποτελούν «πρόβα» για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Με αρκετές απουσίες πάλι, αλλά λιγότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρουσιάστηκε σαφέστατη βελτιωμένη και προκρίθηκε στον τελικό του «Gomelsky Cup», όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λιέτουβος.

Πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» αναδείχθηκε ο Έι Τζει Σλότερ, που επέστρεψε στη δράση και έδειξε γιατί ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για την απόκτησή του.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους (με 3/3 τρίποντα) και ο σταθερά καλός Μπατίστα ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους μαζεύοντας παράλληλα και 16 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολύ ενέργεια στην αμυντική του λειτουργία και περιορίζοντας επιθετικά τους Ρώσους κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ από την αρχή.

Ο Ιβάνοβιτς περιόρισε το ροτέισον με τους Σλότερ, Διαμαντίδη, Γκιστ, Γιάνκοβιτς και Μπατίστα να αποτελούν τις βασικές επιλογές.

Ντεμπούτο έκανε ο Μπλουμς, που έμεινε στους τέσσερις πόντους και έδειξε πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί, κάτι απόλυτα λογικό.

Μπατίστα, Σλότερ και Γκιστ ανέλαβαν το σκοράρισμα, αλλά οι Ρώσοι έβρισκαν λύσεις και οι «πράσινοι» δεν ξεπέρασαν το +7 στο α’ ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα βγάζοντας αντίδραση μόλις οι Ρώσοι μείωσαν στον πόντο.

Γκιστ και Σλότερ τους «σκότωσαν» με τρίποντες… βόμβες στο τέλος και οι πράσινοι έφτασαν στο τελικό 63-55.
Δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Γιάνκοβιτς 5(1), Φώτσης, Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11, Μπατίστα 19 (16ρ)

Νιζνι (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούρι 3(1), Ντάνιελς 2, Βικτόροφ, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3(1) Κίνσει 12(3), Ροτσέστι 16, Σαβλέλιφ, Κριβόσεεφ, Τόμπκινς 11, Γκολόβινα

Υ.Γ. Χαμηλή επιθετικά ήταν η πρώτη «πτήση» του Παναθηναϊκού στο «Gomelsky Cup», με τους «πράσινους» βασιζόμενους στην καλή τους άμυνα αλλά και στους εξαιρετικούς  Εστεμπάν Μπατίστα και Ει Τζέι Σλότερ να δυσκολεύονται αλλά να παίρνουν τη νίκη με 63-55. 

Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus