Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Νοσταλγούμε έναν Παναθηναϊκό που ΔΕΝ θα μας κάνει να ντρεπόμαστε....

Αυτό κι αν είναι χαστούκι. Κατώτερος των περιστάσεων ο "πλήρης" Παναθηναϊκός(οπως λέει ο Αναστασίου) ηττήθηκε στη Λεωφόρο με 1-2 από τον παθιασμένο οφη που εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο τις αδυναμίες των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Γιάννη "πλήρη"Αναστασίου εγκλωβίστηκε στην τακτική του Τζενάρο Γκατούζο και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της. Χρειάστηκε μάλιστα ένα αυτογκόλ του Τριποτσέρη στο 77’ για να φτάσει στην ισοφάριση και ενώ προηγουμένως δεν δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις.

Ο οφη χτύπησε αρχικά στο 21’ με εκπληκτικό γκολ του Μερεμπασβίλι και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μακρή. Οι κρητικοί με αυτό τον τρόπο έσπασαν μία… κατάρα που τους ήθελε να μην κερδίζουν στην έδρα των «πράσινων» από το 1987.

Παράλληλα πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη (και τα πρώτα τους γκολ) παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχασε νέο έδαφος στο πρωτάθλημα λίγες μέρες πριν το ματς με την Αϊντχόβεν.

Ένα από τα καλύτερά του ημίχρονα πραγματοποίησε ο οφη, που με σωστή τακτική έφερε το ματς στα μέτρα του. Ο Γκατούζο άφησε στην άκρη το 3-5-2 με το οποίο είχε δεχθεί 7 γκολ μακριά από το Γεντί Κουολέ και επέλεξε ένα καθαρό 4-4-2 σε ευθεία. Οι παίκτες του έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Λόρια και ο "πληρης" Παναθηναϊκός αδυνατούσε να απειλήσει. Καρέλης και Κλωναρίδης ήταν καλά κλεισμένοι, Ατζακούν, Ζέκα και Πράνιτς έμειναν στα… ρηχά και οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν.

Μία καλή συνεργασία Ατζαγκούν-Κλωναρίδη που κατέληξε σε άστοχη προβολή του Καρέλη και ένα καλό συρτό σουτ του Νάνο στο 43’ ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των «πράσινων» στο α’ μέρος. Αντίθετα ο οφη στις αντεπιθέσεις έβρισκε χώρους και έδειχνε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αυτή τελικά έγινε στο 21’ όταν ο Στάθης σέντραρε από δεξιά και ο Μερεμπασβίλι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους κρητικούς που είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Πετρόπουλο στο 25’. 

Στο β’ μέρος ο "πλήρης" Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο τέταρτο να αντιδράει. Όχι πως κατάφερε να βρει ρυθμό και να βελτιώσει ιδιαίτερα τη δημιουργικότητά του, ωστόσο έβγαζε περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Ο οφη αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει ακόμα πιο πίσω παίζοντας άπαντες πίσω από την μπάλα και με διπλή ζώνη άμυνας έξω από την περιοχή του Λόρια. Ο Αναστασιου προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο των Πέτριτς και Ντίνα, αλλά κι αυτοί δεν πρόσφεραν κάτι το ουσιαστικό.

Αναγκαστικά ο "πλήρης" Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες και γεμίσματα, αλλά ο Λόρια στον αέρα δεν είχε πρόβλημα. Στο 77’ όμως οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάριση, έστω και με τη βοήθεια της τύχης. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουτρουμπής έκανε την κεφαλιά και αφού πρώτα βρήκε τον Τριποτσέρη αλλάζοντας λίγο πορεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

 Αν θα περίμενε κάποιος πως μετά το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι θα στρίμωχναν τους κρητικούς διαψεύστηκε. Η αμυντική λειτουργία τους παρέμεινε υποδειγματική και μάλιστα κατάφερα να προκαλέσουν έμφραγμα στη Λεωφόρο. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε το κόρνερ στο 94’ και ο αμαρκάριστος Μακρή από την καρδιά της περιοχής τιμώρησε τον "πλήρη" Παναθηναϊκό χαρίζοντας μεγάλη νίκη στον οφη με 1-2.

Κίτρινες: 83’ Κουτρουμπής - 32’ Τριποτσέρης, 60’ Τζορτζ, 66’ Λόρια, 69’ Αντελέγιε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο (79’ Μπούι), Λαγός (65’ Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (56’ Πέτριτς)

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Ραζάκ, Αρτόλα (86΄Σίσιτς), Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης (57’ Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες, Πετρόπουλος (64’ Λαμπρόπουλος)


Υ.Γ. Με δυο πιτόγυρα ο ξεπουλημένος φορέας ναρκωμένος χειροκροτει τον καραφλό καραγκιόζη που παριστάνει τον πρόεδρο...Το Χάλι σας δεν έχει τελειωμό ρε ξεφτίλες...αυτο τον Παναθηναϊκό θέλετε ρε Νούμερα;;;

 Τρίφυλλος Έρεβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus