Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τριποντική μηχανή ο Εξάστερος μάδησε το δικέφαλο ορτύκι με 92-58 και έκανε και συντήρηση με σούπερ Μποχωρίδη!

 Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία αντίσταση απέναντι στην ΑΕΚ, της οποίας και επικράτησε με 92-58 και έμεινε αήττητος στην Α1. Ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 18 πόντους, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος ακόμη μοιράζει ασίστ… καθώς έδωσε 13 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Νίκο Παππά να είναι πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και να τον ακολουθούν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Εϊ Τζέι Σλότερ με 16 πόντους ο καθένας και ο Τζέιμς Γκιστ με 15 πόντους. Αναμφίβολα, όμως την παράσταση έκλεψε με την απόδοσή του ο Λευτέρης Μποχωρίδης που είχε εννέα πόντους με 3/3 τρίποντα και ο οποίος σε 26:13 λεπτά συμμετοχής μοίρασε 13 ασίστ!  Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα με 12 πόντους.

Σαρωτικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ, με τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δείχνουν απέναντι στην Ενωση να ξεπερνούν την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στην Ευρωλίγκα και μετά από τέσσερα λεπτά ματς ήταν μπροστά με 12-3. Η αστοχία της ΑΕΚ ήταν παροιμιώδης και παράλληλα η άμυνα του Παναθηναϊκού αρκετά αποτελεσματική έτσι ώστε οι «πράσινοι» να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με 25-11.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε να είναι απόλυτη και κατά την διάρκεια της δεύτερης περιόδου, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να παίρνει τα ηνία του σκοραρίσματος έχοντας 16 πόντους. Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να παίζουν την ίδια ασφυκτική άμυνα, με τον Ντούσαν Σάκοτα να προσπαθεί από την ΑΕΚ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 30 πόντους και το 54-24, με τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά να έχει εξασφαλίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος σε όλη την διάρκειά της, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα το ματς παρά το γεγονός ότι η διαφορά επέτρεψε στους «πράσινους» να χαλαρώσουν. Οι νταμπλούχοι μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού ήταν μπροστά με 74-44. Με την διαφορά να είναι σε πόσο μεγάλα επίπεδα για τον Παναθηναϊκό, η τελευταία περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 92-58 και να παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην Φενέρμπαχτσε την προσεχή Πέμπτη 30/10 για τον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 25-11, 54-24, 74-44, 92-58

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης 9 (3/3 τρίποντα, 13 ασίστ), Γιάνκοβιτς 16(4), Φώτσης 3, Παππάς 18 (4), Μαυροκεφαλίδης 1, Διαμαντίδης 1, Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 6, Μπλουμς 5(1), Ράιτ 2.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 8(1), Κάιλς 8, Σάκοτα 12 (2), Κασελάκης 5(1), Πολυτάρχου 4, Παπαδιονυσίου, Ράιτ, Καμπερίδης 2, Σαρικόπουλος 9 (9 ριμπάουντ), Μιλόσεβιτς 2, Γκούντριτζ 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus