Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το μπάσκετ Ψήφισε "Παναθηναϊκό Νικητή"

Να λοιπόν που ο ο Παναθηναϊκός έδειξε τα ..αυγά του. Με μια τεράστια εμφάνιση όχι απλά κέρδισε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, αλλά τον κέρδισε και εύκολα ουσιαστικά αν και στο τέλος είχαμε τρομερό θρίλερ καθώς πήγε να αυτοκτονήσει παίζοντας με τον χρόνο αλλά αναγκαστικά αυτός λόγω ηλικίας -ενέργειας . 

Και έτσι από το -10 στο 37' ο Ολυμπιακός έχασε το τρίποντο της ισοφάρισης στα 12''!  Οι ερυθρόλευκοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο, έχοντας το μομέντουμ , την ψυχολογία και την έδρα αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι η εμπειρία και η προσωπικότητα παίζουν πάντα τον ρόλο τους. Ετσι ο Παναθηναϊκός με τρομερή αμυντική τακτική με Γκιστ ή Λάσμε πάνω στον Σπανούλη που έκανε το χειροτερό του ίσως παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα του, πήγε το ματς όπως ήθελε, έβαλε μεγάλα σουτ και άγχωσε τον νευρικό Ολυμπιακό.

 Με τον Διαμαντίδη να κάνει μεγάλο και ηρωικό ματς, Λάσμε και Γκιστ να κυριαρχούν σε ενεργεια και τον Γιάνκοβιτς αποκάλυψη στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκό αν και κλασικά χωρίς ενέργεια άντεξε (σπουδαία δουλειά και ο Μασιούλις με τον Μαυροκεφαλίδη) ηρωϊκά με την εμπειρία παρά το πρόβλημα ηλικίας και διαχείρισης χρόνου. Ο Μπαρτζώκας σε κακή μέρα νευρικός, δεν διάβασε καλά το ματς, πλήρωσε την επιμονή του  να έχει μέσα ώρα τον Κόλινς που του έδινε όλα τα σουτ ο ΠΑΟ και δεν διαχειρίστηκε το άγχος και έτσι έχασε και πάρα πολλές βολές και πάλι. 

Η σειρά πάει πάλι στο ΟΑΚΑ και για πρώτη φορά έχουμε δύο σπασίματα. Και θα έχει ενδιαφέρον πραγματικά πλέον η αντίδραση των ομάδων καθώς ελάχιστοι περιμέναν σήμερα επιστροφή των πρασίνων! Αλλωστε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κερδίσει με 4/22τρ  και 19/30β και με τον ΠΑΟ να σκοράρει μόλις 24π   στο δεύτερο μέρος λόγω κόπωσης(εξού και τα 18 λάθη). Ο Σπανούλης δεν σκόραρε καν εντός παιδιάς(!) με   και στηρίχθηκε ατομικά σε εξάρσεις με Λοζέσκι, Ντάνστον ,Πρίντεζη. Ξεχάστηκε εντελώς και κακώς ο Παπαπέτρου. Αφαντος ο Μάντζαρης και μέτριος ο Περπέρογλου .Μάλιστα δυστυχως στο τέλος στην φυσούνα πάλι κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να επιτεθούν στους παίκτες του ΠΑΟ.

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό με τον Παναθηναϊκό πάντως να μπάινει με πολύ καλή τακτική στην άμυνα και τον Γκιστ έξω πάνω στον Σπανούλη. Και οι δύο ομάδες είχαν νευρικότητα και λάθη αλλά ο Ολυμπιακός έχανε πολλές βολές και είχε και άγχος και ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια και πόντους με τον Γκιστ βασικά. Ετσι φτάσαμε στο 14-11. Εκεί ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ένα σπουδαίο του σερί (2-17) και έκανε το 16-28 με άριστη δουλειά στο σκορ από τον Μαυροκεφαλίδη, ενέργεια από Λάσμε-Γκιστ, βοήθεια στην άμυνα από τον Γιάνκοβιτς και το μυαλό του Διαμαντίδη και ενώ ο Ολυμπιακός(είχαμε και τεχνική ποινή στον Μπαρτζώλα αλλά ο Μαυροκεφαλίδης έχασε τις βολές) είχε κολλήσει επιθετικά με νευρικότητα και με το να δίνει συνέχεια όλα τα σουτ στον Κόλινς .

 Και με δύο μεγάλα τρίποντα στο διάστημα αυτό από Διαμαντίδη-Γιάνκοβιτς . Ο Παναθηναϊκός μάλιστα με τον Γιάνκοβιτς να κάνει πράματα και θάματα διατήρησε σοβαρό προβάδισμα και με τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε με 4/18σ να βρίσκει μετά από ώρα λύσεις με τον Περπέρογλου. Με την κούραση και του εξαιρετικού Διαμαντίδη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ροκανίσει αλλά για τον ΠΑΟ ο Μασιούλις ήρθε να δώσει λύσεις . Και με τον Ολυμπιακό χωρίς τρίποντο στο πρώτο μέρος και τον Σπανούλη με μια βολή και 0/5σ!

Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά στο δεύτερο μέρος με τρομερή νευρικότητα και τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει τρομερό παιχνίδι και με τον Ολυμπιακό με πολύ άγχος με την πάροδο του χρόνου και τον Σπανούλη εκτός εξίσωσης περιέργως! Και από το πουθενά ο Ολυμπιακός με 2τρ του Λοζέσκι κολλητά μείωσε στο 43-49 στο 28' και το ματς άρχισε από την αρχή (απο 35-49!).

 O Παναθηναϊκός βρήκε μετά από ώρα ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό με τον Φώτση και καπάκι ένα νέο τρίποντο του Διαμαντίδη και το ματς πήγε πάλι στους 12π(43-55) και με τον ΠΑΟ να βγάζει τον Γκιστ ή τον Λάσμε πάνω στον άφαντο Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα βασικά (εκτός πεντάδας στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Σπαν)ροκάνισε καθώς ο Παναθηναϊκός κουράστηκε. 

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός συνέχισε παίζοντας ρέστα με Λάσμε-Μασιούλις με 4φ στο 34'! Αλλά ο Ολυμπιακός έχανε βολές (0/4 Σλουκ και Ντάνστον) και τον Μάντζαρη(5φ). Ο Λάσμε έβαλε δύο κολλητά τεράστια σουτ (51-63)από την κορυφή και οι πράσινοι είχαν παράσταση νίκης(51-63). Με ηρωικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός μείωσε 58-66 αλλά ο Λοζέσκι έκανε το λάθος στο 38'! Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυνάμεις, έπαιζε με τον χρόνο και ο Ολυμπιακός μείωσε 61-66 στα 55''. 

Ο Διαμαντίδης γλίστρησε και έκανε το λάθος στα 35'' και ο Ντάνστον μείωσε 63-66 στα 20'' με ένα 10-0. Οι γηπεδούχοι άρχισαν τα φάουλ (Γκιστ 0/2!),ο ΠΑΟ έκανε τεράστιο λάθος και έδωσε τρίποντο στον Σλούκα που αστόχησε, πήρε το ριμπάουντς και τον έκοψε ο Γκιστ !Στην επαναφορά ο Σλούκας μείωσε 65-66 στα 9''!Μάλιστα ο Παναθηναϊκός παραλίγο να χρεωθεί 5'' στην επαναφορά και ο Λάσμε πήρε φάουλ στα 3'' στο κέντρο αλλά έβαλε την 2η βολή (αν και του είπαν μάλλον να την χάσει!) και διαμόρφωσε το τελικό 65-67 αφού με μπέιζμπολ πάσα ο Σπανούλης προλαβε να σουτάρει από πλάγια με δύσκολες συνθήκες αλλά αστόχησε!

Δεκάλεπτα:16-19,30-43,45-57,65-67
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπαρτζώκας):Πέτγουει ,Ντάνστον 15(6/8δ,7ρ), Σπανούλης 1(0/10σ,7ας,2λ), Περπέρογλου 4,Σλούκας 11,Κόλινς 5(2/10σ), Σίμονς 4,Λοζέσκι 14(8ρ), Πρίντεζης 11,Μάντζαρης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2,Φώτσης 3,Λάσμε 17(7/11δ,9ρ), Μαυροκεφαλίδης 10,Διαμαντίδης 13(2/5δ,2/4τρ,6ας,5λ σε 38'), Γκιστ 5,Γιάνκοβιτς 8,Μασιούλις 9,Ράιτ.


Τρίφυλλος Έρεβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus