Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το Τρίτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

 Το "Panathinaikos Tifosi" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 34 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ενισχυθεί με την παρουσία του Φαίδωνα Ματθαίου κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθήνας με νίκη-κλειδί αυτή επί του Πανελληνίου (45-34) και στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αήττητος (7-0, 250-147).

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Ι. Λάμπρου, Φ. Ματθαίου, Π. Δημητρόπουλος, Στ. Αρβανίτης, Ν. Μήλας, Αλ. Καράλης, Μιχ. Πανταζόπουλος, Π. Βιθυπούλιας, Θ. Κουκόπουλος, Αλ. Καλλιγέρης, Θεοφάνης, Παπαθεοχάρης, Γιαξίμης, Γεννηματάς.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1949-1950
 

 Το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1949–50 διεξήχθη στην Αθήνα, ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 1950 και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου 1950. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά οκτώ ομάδες, τέσσερις από το τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Σπόρτιγκ), μία από το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) και τρεις επαρχιακές (ΑΟΝ Ρόδου, ΕΑ Πατρών, Τρίτων Χαλκίδας). 

Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Ολυμπιακός και Πανελλήνιος ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση, αλλά δεν λήφθηκε υπόψιν το μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός και ορίστηκε αγώνας κατάταξης μεταξύ των δύο ομάδων, στον οποίο ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα την δεύτερη θέση να καταλάβει ο Πανελλήνιος και την τρίτη ο Ολυμπιακός.

Στην πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Λάμπρου, Φαίδων Ματθαίου, Δημητρόπουλος, Στέλιος Αρβανίτης, Νίκος Μήλας, Καράλης, Μίσσας Πανταζόπουλος, Βιθυπούλιας, Θ. Κουκόπουλος, Καλλιγέρης, Θεοφάνης, Παπαθεοχάρης, Γιαζίμης, Γεννηματάς. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus