Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το Έκτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Το "Panathinaikos Tifosi" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 34 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

 Η επιστροφή στους τίτλους έγινε το 1961. Στο τοπικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη δεύτερη θέση (πρωταθλήτρια ήταν η ΑΕΚ με τους «πράσινους» να μετράνε 15 νίκες και 3 ήττες), αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο με 6-1 (447-388). Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και τρεις ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή: Παναθηναϊκός, Σπόρτιγκ και Ηρακλής. Οι αγώνες μπαράζ για τον πρωταθλητή ορίστηκε να γίνουν στην Αθήνα. Ο Ηρακλής αρνήθηκε να αγωνιστεί. Ο Παναθηναϊκός στις 11 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Πανελληνίου, επιβλήθηκε 57-52 (29-20 ημίχρ.) του Σπόρτιγκ και κατέκτησε τον τίτλο.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Π. Κουκόπουλος, Μακρίδης, Γ. Λιάμης, Π. Παναγιωταράκος, Γ. Ζάννος, Μανδηλάρης, Κ. Πολίτης, Κουτσούκος, Τ. Παπακωνσταντόπουλος, Νάκιος, Κατσικίδης, Σιτζάκης, Δέδες.

 Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1960-1961
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus