Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το Τέταρτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Το "Panathinaikos Tifosi" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 34 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Το πρωτάθλημα Αθήνας χάθηκε για τον Παναθηναϊκό, καθώς μηδενίστηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Πασαλιμάνι και εξαιτίας της ήττας στην αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο (33-34). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όμως δεν το άφησε να του ξεφύγει από τα χέρια του. Πήρε τη ρεβάνς από τον Πανελλήνιο για την ήττα στο τοπικό, επικρατώντας 49-42 και κατέκτησε τον τίτλο αήττητος (6-0, 295-188).

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Ι. Λάμπρου, Ν. Μήλας, Αλ. Καράλης, Φ. Ματθαίου, Στ. Αρβανίτης, Αλ. Καλλιγέρης, ΄Οβεν, Παπαθεοχάρης, Θεοφάνης, Τρύπος, Π. Βιθυπούλιας, Κονίδης, Φιλίππου, Γιαξίμης, Γεννηματάς, Γαλέος.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1950-1951 
  
 Το 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1950–51 διεξήχθη στην Αθήνα, ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου 1951 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου 1951. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά επτά ομάδες, τέσσερις από το τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Σπόρτιγκ), μία από το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) και δύο επαρχιακές (Σκαγιοπούλειο Πάτρας, Τρίτων Χαλκίδας). Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό του Πανελληνίου.

 Στην πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Λάμπρου, Νίκος Μήλας, Καράλης, Φαίδων Ματθαίου, Στέλιος Αρβανίτης, Καλλιγέρης, Όβεν, Παπαθεοχάρης, Θεοφάνης, Τρύπος, Βιθυπούλιας, Κονίδης, Φιλίππου, Γιαξίμης, Γεννηματάς



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus