Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μπάσκετ Γυναικών:Απο Πρωταθλήτρια το 2013 στη διαλυση το 2014!

Μπορεί να χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να ξαναβρεθεί από το απόλυτο ναδίρ της ιστορία της στο απόλυτο ζενίθ . Ο λόγος για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία το 2013 έκανε την επιστροφή της στο θρόνο του μπάσκετ γυναικών, αφού κατάφερε να... αμφισβητήσει την κυριαρχία του Αθηναϊκού, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για το τμήμα. Και αυτό γιατί, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2013-14, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, κι έχοντας συγκρεντρώσει 13 νίκες, 4 ήττες κι ένα μηδενισμό, τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εξασφαλίζοντας την απευθείας συμμετοχή του στα Play-Offs. Η αθλήτρια του συλλόγου, Νταϊάνα Ντέλβα, βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα των περισσότερων στατιστικών πινάκων ατομικών επιτευγμάτων της κανονικής περιόδου, όντας και η τρίτη καλύτερη σκόρερ (329 πόντοι).

Η ομάδα της Αθήνας κλήθηκε στην επόμενη φάση να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.Βάσει της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, νικήτρια θα αναδεικνυόταν η ομάδα που πρώτη θα συγκέντρωνε τρεις νίκες εναντίον της αντιπάλου της, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη και μία ήττα, το δε αποτέλεσμα υπέρ της Αναγέννησης οφειλόταν σε μηδενισμό του Παναθηναϊκού, εφόσον αυτός απέτυχε να προσκομίσει τα δελτία των αθλητριών του στον αγώνα. Στα Play-Offs ο Παναθηναϊκός πέτυχε πρώτος δύο νίκες, περνώντας στη σειρά των ημιτελικών.

Υπό τους ίδιους όρους, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντίπαλος με τον Πρωτέα Βούλας, απέναντι στον οποίο είχε συλλέξει μία ήττα και μια νίκη στην κανονική περίοδο.Χρειάστηκαν τρία ακόμη παιχνίδια για να περάσει στους τελικούς ο Πρωτέας με διαφορά δύο πόντων στο τελευταίο ματς.

 Στη σειρά των μικρών τελικών βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Παναθηναϊκός και ο Αθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει δύο νίκες ήδη από την κανονική περίοδο και πέτυχε μία τρίτη στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα. Ωστόσο ο Αθηναϊκός δεν έπεσε αμαχητί πετυχαίνοντας μία νίκη στο Κλειστό της Εργάνης, προτού ο Παναθηναϊκός κερδίσει οριστικά την τρίτη θέση εντός έδρας στο πέμπτο μεταξύ τους αγώνα, αφήνοντας τον Αθηναϊκό τέταρτο.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός έφτασε επιτυχώς μέχρι τον τελικό κερδίζοντας τρία διαδοχικά παιχνίδια. Το τελευταίο από αυτά ήταν στα πλαίσια του Final-4 που διεξήχθη στις 15 και 16 Απριλίου 2014 στην Κω, όπου και επικράτησε του «οικοδεσπότη» Ιπποκράτη με σκορ 55-56.Στον τελικό ήρθε αντιμέτωπος με την Α.Ε. Σουρμένων-Ελληνικού, η οποία και εν τέλει κατέκτησε το τρόπαιο με σκορ 57-55 (η Ένωση ήταν δε νταμπλούχος τη χρονιά αυτή).
Και μετά τι;
πριν την λήξη του φετινού πρωταθληματος αποχώσησε η Γέμελος(συνεχίζει στην Αμερική)
Με τη λήξη του πρωταθλήματος παραιτήθηκε η coach Γιασεμή Σαμαντούρα
χάνεις την 18άχρονη φόργουορντ  Ελεάννα Χριστινάκη(συνεχίζει στην Αμέρικη)
χάνεις την 23χρονη φόργουορντ/σέντερ Άννα Καβάσιλα(υπέγραψε στον Αθηναϊκό)
χάνεις την 22άχρονη φόργουορντ Ιωάννα Χρονοπούλου(υπέγραψε στον Αθηναϊκό)
χάνεις την 31χρονη γκάρντ Αριστέα Μαγκλάρα(υπέγραψε στην ΑΕΣ Ελληνικού)
χάνεις την 31χρονη διεθνής φόργουορντ Αφροδίτη Κοσμά(υπέγραψε στην ΑΕΣ Ελληνικού)
χάνεις κατα πάσα πιθανοτητα και την 36άχρονη γκαρντ Αναστασία Κωστάκη(μάλλον υπογράφει στον Αθηναϊκό)


Αριστέα Μαγκλάρα
Αριστέα Μαγκλάρα
Αριστέα Μαγκλάρα
 Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις λοιπόν για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ που ο τιτλος την περσινή σεζόν αποδείχθηκε απλά ένας ονειρικός... κομήτης και τίποτα περισσότερο.

Τρίφυλλος Έρεβος

1 σχόλιο:

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus