Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Γιαννακόπουλε πάρε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με κλειστά μάτια!

Η ζωή κάνει κύκλους.. Όταν πριν μερικούς μήνες το όνομα του "μπλέχτηκε" σε μεταγραφικά σενάρια, ο πατέρας/δάσκαλος/κόουτς/αρπαχτολαίμης, Ντούλε Βουγιόσεβιτς βγήκε μπροστά και ξεκαθάρισε ότι " ο Μπογκντάνοβιτς θα πρέπει να ωριμάσει και να συγκεντρωθεί. Η συμφωνία μας είναι να μείνει έναν ακόμα χρόνο στην Παρτίζαν. Nα γίνει σταθερός χαρακτήρας και να επιστρέψει στο κλαμπ ότι αυτό έχει επενδύσει σε αυτόν. Μετά μπορεί να πάει στη Φενέρ, τον Παναθηναϊκό ή το ΝΒΑ.." Από εκείνη τη δήλωση έχει περάσει αρκετός καιρός και μαζί και η αποφράδα ημέρα των ημιτελικών του φάιναλ-φορ της Αδριατικής, όπου η Παρτίζαν έφαγε τις ίδιες της τις σάρκες θέτοντας εαυτόν εκτός επόμενης Ευρωλίγκας. Το επόμενο πρωί από εκείνο το σουτ "που μύριζε θάνατο" του Νόλαν Σμιθ, είχε ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα στο Βελιγράδι..

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πωλείται κυρίες και κύριοι.. Και αποτελεί το πιο καυτό όνομα στην ευρωπαϊκή μπασκετική πιάτσα για αυτή την off season.. Η Παρτίζαν έχει απόλυτη ανάγκη τα χρήματα για να επιβιώσει και ο παίκτης, στα 22 του χρόνια, το πεδίο για να ανοίξει τα φτερά του. Δε τίθεται θέμα ότι ήδη αποτελεί έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίχτες ανεξαρτήτου θέσεως, εντυπωσιάζοντας φέτος με την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκε όταν ο Ντούλε (μετά τον τραυματισμό του Ουέστερμαν) τον ανέβασε από το "φτερό" στον άσσο..

Στη παρούσα φάση θεωρώ ότι το πλαίσιο για να ενταχθεί ο παίκτης κάτω από καλύτερες για αυτόν αγωνιστικές συνθήκες βρίσκεται στο ΟΑΚΑ.Θεωρώ λοιπόν ότι για τον Παναθηναϊκό και το πρότζεκτ που ξεκινά  ο Μπογκντάνοβιτς είναι το perfect fit.. Μπορεί, όχι άδικα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού να έχει κυκλώσει τον δοκιμασμένο και πάνω από όλα Έλληνα Νικ Καλάθη ως τον παίκτη που θα ηγηθεί της ομάδας την ημέρα που ξημερώνει, όμως τα "χοντρά λεφτά" είναι ο νεαρός της Παρτίζαν. Με αυτόν στο 2-3 και τους Παππά-Γιάνκοβιτς-Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν ουσιαστικά  έναν πόιντ γκαρντ μακριά από τη δημιουργία μιας εξαιρετικής περιφερειακής γραμής που θα έδινε χώρο και χρόνο σε όλους, σε αυτήν την χρονιά αναδόμησης της ομάδας, δεδομένου ότι ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να συνυπάρξει με όλους και να χρησιμοποιηθεί από βασικός δημιουργός έως executive shooter και αιχμή στο transition. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει έναν τόσο καλό Σέρβο παίκτη από τις ομάδες της Τουρκίας που ρίχνουν καράβια με χρήμα παντού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια,
αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, αφοσίωση, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος.Πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ.
Είναι η Πανάθα μας!".

comments powered by Disqus